Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 12 Ekim 2016 - 13:48 Yorum: 0

Diyarbakır’da yeşil alanlarda kullanılmak üzere 300 bin çiçek poşetleniyor

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, kentin tüm yeşil alanlarında kullanılmak üzere kendi serasında ürettiği 300 bin mevsimlik çiçeği poşetlemeye başladı.

Diyarbakır’da yeşil alanlarda kullanılmak üzere 300 bin çiçek poşetleniyor

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, kentin tüm yeşil alanlarında kullanılmak üzere kendi serasında ürettiği 300 bin mevsimlik çiçeği poşetlemeye başladı. Çiçekler gelecek haftadan itibaren kentin kavşakları, orta refüjleri ve yeşil alanlarına dikilecek.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Park Bahçe ve Yeşil Alanlar Daire Başkanlığı'nın sonbaharla birlikte başlattığı mevsimlik çiçek üretme ve poşetleme çalışmaları devam ediyor. Belediye serasında üretilen 300 bin mevsimlik çiçeğin poşetleme işlemleri başlarken, binlerce menekşe ve yabani lahananın önümüzdeki haftadan itibaren kentin yeşil alanlarına ve kavşaklarına dikilmesi bekleniyor. Mevsimlik çiçek hazırlıklarına ilişkin bilgi veren Park Bahçe ve Yeşil Alanlar Daire Başkanı A. Samet Uçaman, sezona göre bitki ürettiklerini ve sahada bitki üretim desenini belediyenin serasında belirlediklerini kaydederek, "Belediyenin sera alanında bir taraftan tohumlar atılırken diğer taraftan da fide haline gelen tohumları arkadaşlarımız poşetliyor. Çiçekler yaklaşık 15 gün poşet içinde besleniyor. Daha sonra kışlık mevsimlik çiçeklerimizi sahada dikeceğiz" dedi.

Çiçekler 2.5 ayda dikilecek

Bu dönem kışa uygun ve dayanaklı olan menekşe ve yabani lahana çeşitlerini farklı bir bitki deseni olarak düzenleyeceklerini belirten Uçaman, 300 bin menekşe ve yabani lahanayı 2,5 aylık süre içinde kavşak, refüj ve parklarda kullanacaklarını dile getirdi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber