Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 13 Mart 2015 - 18:03 Yorum: 0

Diyarbakır'daki doktora bıçaklı saldırı

İl Sağlık Müdürü Avar: "Sağlık çalışanlarına yapılan her türlü saldırıyı kınıyoruz. Saldırıyı yapanların gereken cezayı bulacaklarına inanıyoruz"

Diyarbakır'daki doktora bıçaklı saldırı

DİYARBAKIR (AA) - İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Sait Avar, "Sağlık çalışanlarına yapılan her türlü saldırıyı kınıyoruz. Saldırıyı yapanların gereken cezayı bulacaklarına inanıyoruz" dedi.

Avar, beraberindeki, Tıbbi Hizmetler Başkanı Doç. Dr. Salim Bilici ile Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Hikmet İyem ile birlikte Sağlık Bakanlığı'nın "Sıhhıye 1915, yüz yıl önce" sloganıyla Çanakkale Zaferinin 100'üncü yılında düzenlemiş olduğu etkinlikler kapsamında hazırlanan "Şifa veren ellere vefa" programı çerçevesinde çeşitli birimlerde yatan hastalar ve onları tedavi eden doktorları ziyaret etti.

Avar, ardından görevi sırasında uğradığı bıçaklı saldırı sonucu boğazından yaralanan Selahaddin Eyyubi Devlet Hastanesi Beyin Cerrahi Uzmanı Dr. Şerif Turhan'ı tedavi gördüğü hastanede ziyaret etti.

Avar, AA muhabirine, Turhan'a "Allah'tan acil şifalar" dilediğini belirterek, hasta ve hakim ilişkisinden kaynaklanan bir saldırı olmamasının teselli buldukları bir şey olduğunu söyledi.

Sağlık Müdürlüğü olarak saldırıyı kınadıklarını ifade eden Avar, şunları kaydetti:

"Ülkemizde ve ilimizde bu tür tabloları görmek istemiyoruz. Hastalarımızla, hekimlerimiz ve sağlık çalışanlarımızın ilişkilerinin daha sağlıklı yürüyebilmesi için hasta hekim, hasta sağlık çalışanı ilişkisinin daha sağlıklı yürümesi lazım. Maalesef bütün girişimlere rağmen bazı kendini bilmezler sağlık çalışanlarına saldırılar düzenleyebilmekte. Bununla ilgili yasal düzenlemeler yapıldı ve yapılacaktır. Sağlık çalışanlarına yapılan her türlü saldırıyı kınıyoruz. Saldırıyı yapanların gereken cezayı bulacaklarına inanıyoruz."

Doktor Turhan da 25 yıllık meslek hayatında ne kendisinin hastalarıyla ne de hastaların kendisiyle ilgili herhangi bir problemin yaşanmadığını ifade etti.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber