Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Güncel 20 Mart 2015 - 16:38 Yorum: 0

Diyarbakır'daki nevruz kutlamaları

Nevruz hazırlıklarının sürdüğü Diyarbakır'da vatandaşlar, verilecek mesajın çözüm sürecine olumlu katkı sunacağını düşünüyor

Diyarbakır'daki nevruz kutlamaları

DİYARBAKIR (AA) - Diyarbakır'da kutlanacak nevruzda verilecek mesajların çözüm sürecine katkı sunması bekleniyor.

Vatandaşlardan Abdurrezak Erim AA muhabirine, çözüm süreci sayesinde Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde huzur ve güven ortamının sağlandığını söyledi.

Bunun devam etmesi için sürecin sekteye uğramaması gerektiğini kaydeden Erim, "Silahların bırakılması ve çözüm sürecinin devam etmesi için bir beklenti içindeyiz" dedi. 

Esnaf Edip Pehlivan da çözüm sürecinin önemli olduğunu belirterek, silahların bırakılmasının herkese katkı sunacağını söyledi. 

Mehmet Sağdıç nevruzda silahların bırakıldığına yönelik mesajın verilmesini istediklerini dile getirerek, "Yeter artık kan dökülmesin. Herkesin çözüm sürecine katkı sunması gerekiyor. Barış gelmesini istiyoruz" diye konuştu.

Ömer Aslan ise çözüm sürecinin ekonomiye de katkı sunacağını bildirerek, huzur ve güven ortamında bölgeye daha fazla turistin geleceğini vurguladı.

- "Çözüm sürecinin büyük katkısı oldu"

"Barış sürecine ihtiyacımız var, herkes barış ve huzur içinde yaşamak istiyor" ifadelerini kullanan Burhan İçten de şöyle dedi:

"Barış ve huzur olsun herkes kardeş gibi yaşasın. Farklı inanç ve kültürlerin bir arada yaşamasından daha güzel bir şey olamaz. Herkesin kendini çok rahat ifade edebilecek şekilde yaşamasını temenni ediyorum. Çözüm sürecinin büyük katkısı oldu." 

Üniversite öğrencisi Rojin Aydın ise çözüm sürecinde herkesin sorumluluklarını yerine getirmesi gerektiğini dile getirerek, "Umarım silahlar susar. Çözüm süreci burayı çok olumlu etkilediğini düşünüyorum. Hiç kimse çatışmaların olmasını istemez. Bunun son bulmasını istiyorum" diye konuştu.

Emekli Öğretmen Ali Ersöz de çözüm sürecinden önce bölgenin sürekli şiddetle anıldığını anımsatarak, "Yapılacak çağrı çözüm sürecine büyük etki eder, devletin atacağı etkili adımlar kendini gösterir. Keşke hiç sorun olmazsa, güllük gülistanlık olsa" dedi.

- Esnafın yüzü güldü

Nevruz nedeniyle kente çok sayıda yerli ve yabancı turistin gelmesi hareketliliğe neden olurken, esnafın da yüzü güldü.

Lokanta işletmecisi Kazım Yıldırım, nevruz nedeniyle müşteri sayısında artış olduğunu belirterek, "Avrupa ülkelerinden gelen müşterilerimiz var" dedi.

Esnaf Nevzat Ören ise nevruz etkinliği nedeniyle çarşıda insan hareketliliği oluştuğunu, bunun işlerine de yansıdığını vurgulayarak, "Önceki günlere göre satışında büyük fark var" dedi. 

- Kutlama için Danimarka'dan geldi

Nevruz kutlamaları için Danimarka'dan gelen Berivan Tunç da Diyarbakır'da huzurun hakim olduğunu söyledi. Nevruz nedeniyle herkesin olumlu bir beklenti içinde olduğunu kaydeden Tunç, "Barışa doğru adım atılıyor" dedi.

Van'dan gelen Suna Gülmez de çözüm sürecinin önemli bir aşamaya geldiğini kaydederek, "Artık barış olsun istiyorum. Nevruzda verilecek mesajlardan umutluyum, artık ölüm haberleri gelmiyor. Nevruzdan sonra daha ciddi gelişmeler olacaktır" ifadelerini kullandı. 

 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber