Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Güncel 27 Ağustos 2014 - 15:23 Yorum: 0

Diyarbakır'daki polise silahlı saldırı

Kayapınar ilçesinde uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden polis Kızıloğlu'nun cenazesi düzenlenen törenin ardından memleketi Hatay'a gönderildi

Diyarbakır'daki polise silahlı saldırı

DİYARBAKIR (AA) - Diyarbakır Emniyet Müdürü Halis Böğürcü, polise yönelik silahlı saldırılara ilişkin, "Menfur ve hain saldırılar, Diyarbakır'a ve ülkemize hizmet etmekten bizi yıldırmayacak" dedi.

Kayapınar ilçesinde uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden polis Ali Kızıloğlu (25) için Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü bahçesinde tören düzenlendi.

İl Emniyet Müdürü Böğürcü, törende yaptığı konuşmada, saldırının niçin ve kimler tarafından yapıldığı konusunda başlatılan çok yönlü çalışmaların devam ettiğini söyledi. 

 "Menfur ve hain saldırılar, Diyarbakır'a ve ülkemize hizmet etmekten bizi yıldırmayacak. Hatta daha çok cesaretlendirecektir" diyen Böğürcü, polis cinayetlerinin Diyarbakır'ın imajına zarar verdiğini vurguladı.

Böğürcü, şöyle konuştu:

"Herkesi, bu tür hadiselerin Diyarbakır'a, Diyarbakırlılara ve ülkemize ne kadar zarar verdiğini anlamaya, bunlara karşı tavır almaya ve dik durmaya davet ediyorum. Diyarbakır'ın huzur ve güven ortamından rahatsız olan ve Diyarbakır'ı sevmeyenler amaçlarına hiçbir zaman ulaşamayacak."

- Kardeşinin üniformasını giydi

Kardeşinin üniformasını giyerek törene katılan İstanbul'da görevli cumhuriyet Savcısı Muhammed Bestami Kızıloğlu, sinir krizi geçirdi.

Kardeşinin tabutuna sarılarak ağlayan Kızıloğlu, yakınlarının yardımıyla ayakta durabildi.

Törene Vali Mustafa Cahit Kıraç, Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz'ın yanı sıra çok sayıda meslektaşı ile vatandaşlar katıldı.

Yapılan duanın ardından polisin cenazesi memleketi Hatay'ın Kırıkhan ilçesine gönderildi.

Geçen yıl Diyarbakır'a atanan Kızıloğlu, İstihbarat Şube Müdürlüğü'nde görev yapıyordu.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber