Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Güncel 19 Aralık 2014 - 16:58 Yorum: 0

Diyarbakır'daki polise silahlı saldırı

DBP, Sur ilçesinde güvenlik güçlerine düzenlenen silahlı saldırının ardından çıkan olaylarda hayatını kaybeden A.Ç için yürüyüş düzenlendi

Diyarbakır'daki polise silahlı saldırı

DİYARBAKIR (AA) - Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Diyarbakır il örgütünce, Sur ilçesinde güvenlik güçlerine düzenlenen silahlı saldırının ardından çıkan olaylarda hayatını kaybeden A.Ç için yürüyüş yapıldı.

DBP İl Eş Başkanları Ali Şimşek ile Hafize İpek ile Koşuyolu Parkı'nda toplanan bir grup, A.Ç'nin hayatını kaybettiği yere yürümek istedi. Güvenlik güçleri izin vermeyince grup, İstasyon Meydanı'na doğru yürüdü.

İpek, burada yaptığı konuşmada, A.Ç'nin ölümüyle ilgili soruşturma açılmasını istediklerini belirterek, "Müzakere sürecinin ve demokratik çözüm taslağının yoğunca tartışıldığı bu dönemde hükümetin siyasi soykırım operasyonları ve değerlerimize yönelik çirkin saldırısı çözüm sürecini boşa çıkarmaya dönük girişimlerdir" dedi.

Konuşmaların ardından grup olaysız dağıldı.

Şimşek ve İpek ise A.Ç'nin hayatını kaybettiği yere gelerek karanfil bıraktı.

Olay yerinde A.Ç'nin yakınları sinir krizi geçirdi. 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber