Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
06:52 Benzin yüklü tanker kaza yaptı: Patlama riskine karşı D-130 Karayolu trafiğ...05:41 ABD üniversitelerindeki Filistin’e destek gösterileri ülke geneline yayılıy...05:36 Trump’a yönelik “sus payı” davasında tanıklar ifade verdi05:15 Mevsimlik tarım işçilerinin çalışma koşullarının iyileştirilmesine yönelik...02:43 Lokanta ve kafelerde KDV oranında değişiklik Resmi Gazete’de01:41 AFAD:"Erzincan’ın Tercan ilçesinde saat 01.30’da 4.1 büyüklüğünde deprem me...01:38 Pastanede oturan 2 kişiye silahlı saldırı: 1 ölü, 1 yaralı01:29 Ahlat’ta ‘Tarihe Damga Vuranlar Haluk Dursun’ anma programı düzenlendi01:13 Lokanta ve kafelerde yüzde 8 olan KDV, yüzde 10’a, yüzde 18 olan KDV, yüzde...01:02 Otomobil su kanalına uçtu: Öldüğü düşünülen sürücünün yüzerek kaçtığı ortay...00:59 THY Euroleague: Monaco: 93 - Fenerbahçe: 8800:56 Konya’da bir apartmanın 9’uncu katı alevlere teslim oldu00:54 Küçükçekmece’de bir kadın evinde ölü bulundu00:21 "14. Uluslararası Tarım, Orman ve İnsan Fotoğraf Yarışması"na başvurular ba...00:10 Çoruh Kültür Merkezinde Şiir Gecesi00:10 Bayburt’ta 2. İl Koordinasyon Toplantısı için toplanıldı00:09 Kemaliye’de 1 ev yandı00:09 Şoförlere trafik eğitimi verildi00:09 Erzincan’da helikopter ambulans donanımlarının tanıtıldığı bilgilendirme to...00:09 Bayburt’ta ’Eczane Teknisyenleri ve Teknikerleri Günü’ dolayısıyla etkinler...
Yerel 31 Aralık 2018 - 13:25 Yorum: 0

Diyet listesi nedir ve nasıl uygulanır

Günümüzün en büyük problemlerinden biri yemek alışkanlıklarımız. Sağlıksız GDO lu bir sürü yiyecekle karşılaşıyoruz. Evde yemek yapmak yerine dışarıda yenilen yemekler ne yazık ki kilo almamıza neden oluyor, bilerek ve isteyerek sağlığımızı bozuyoruz.

Diyet listesi nedir ve nasıl uygulanır

Günümüzün en büyük problemlerinden biri yemek alışkanlıklarımız. Sağlıksız GDO lu bir sürü yiyecekle karşılaşıyoruz. Evde yemek yapmak yerine dışarıda yenilen yemekler ne yazık ki kilo almamıza neden oluyor, bilerek ve isteyerek sağlığımızı bozuyoruz. Bunun genel adı Obezite olarak geçiyor. Elbette yemek alışkanlığımızı değiştirebiliriz ve bu aldığımız kilolar korkulu rüyamız olmaktan çıkabilir. Çoğu insan bu kilolardan tek başına kurtulmak ister ama verdikleri kiloları hızlı bir şekilde misliyle geri alır. Bunu tek başımıza yapamadığımız takdirde bir diyetisyene başvurmak en doğru seçenek olmaktadır.

Diyetisyeninin ilk yapacağı şey; yaşınızı, kilonuzu ve yaşam standartlarınızı gözden geçirecek ve sizin bünyenize uygun bir diyet listesi oluşturmaktır.

Peki diyet listesi nedir?

Diyet listesi; kişinin beslenme şekli, yaşı, kan tahlili sonuçları ve hastalıkları göz önünde bulundurularak oluşturulan profesyonel bir sağlık reçetesidir.

Bu sağlık reçetesi neler içerir:
 

Kilonuza ve yaşınıza bakılarak günlük nasıl beslenmenız gerektiği konusunda aslında bir kullanma kılavuzu olarak da görebilirsiniz. Günlük ne kadar hangi besinleri yemeniz gerektiğini ve ne kadar tüketmeniz gerektiğ konusunda size yardımcı olur. Hangi yiyeceklerin ne kadar kalori içerdiğini ve günlük ne kadar kalori almanız gerektiğini ne kadar tüketmeniz gerektiğini söyler. Hangi besinlerin kan şekerinizi dengeleyeceğini size miktarı ile anlatır. Bu listeler elbette ki kişiye göre değişiyor. Kimine doktor kalori bazlı olarak hazırlar kimine göre karbonhidrat ağırlıklı kimine göre de protein ağırlıklı olarak oluşturulur. Bunlar hastanın kan degerleri ve hastalıkları göz önünde bulundurularak oluşturulur.
 

Bu sağlık reçetesi dönemsel olarak değişir. Öncelikle diyetisyeniniz size vücudunuzun diyete alışabilmesi için iki haftayı içeren günlük adım adım neler yemeniz gerektiğini ara öğünleri ile birlikte gösterecek sekilde günlük tablolar halinde size kolayca uygulamaya başlayabilmeniz için oluşturulur. Sonrasında tekrar hasta kontrolden geçirilir ve yeni bir recete hazırlanır. Her hafta farklı tariflerle farklı tatlarla sizi diyetten soğutmak yerine yeni bir yemek alışkanlığına alıştırır. Bir hafta sebze tüketiyorsanız diğer bir hafta meyve ağırlıklı yemeniz gerekecektir. Bir hafta protein ağırlıklı besleniyorsanız bir hafta da karbonhidrat ağırlıklı beslenmeniz gerekmektedir. Elbette bunlar doktorunuzun gözetimi altında gerçekleşmektedir. İnternette farklı farklı diyet listeleri ile karşılaşıyorsunuz bunları kendi başınıza yapmanız elbette ki çok da sağlıklı olmayacaktır ancak doktorunuza başvurup size ve bünyenize uygun olup olmadığını öğrendikten sonra elbette ki bu listeleri de adım adım günlük olarak uygulayabilirsiniz.
Bu sağlık reçetesinin yanı sıra doktor kontrolü altında egzersiz yapmanız ve enerjinizi kaybetmemeniz için bitki çayları içmeniz tavsiye edilir.

Doktorunuzun size vermiş olduğu bu reçeteyi harfiyen yerine getirmeniz gerekmektedir. Günlük verdiği öğünlerin dışına çıkamaz ve ekstra bir şey ekleyemezsiniz eğer gerçekten zayıflamak istiyorsanız. Bu iki haftayı geçirdikten sonra doktorunuz ikinci bi liste verir ve göreceksiniz ki bu iki hafta bir önce ki haftalara nazaran çok daha rahat adapte olup çok daha rahat bir diyet sürecine gireceksiniz. Diyet listesinin en güzel tarafı bugün ne yapacağım düşüncesine kapılmamanız. Çünku zaten sizin için hazırlanmış bir liste var elinizde. Bundan daha iyi gelecek bir sebep daha ise ayda bir gün elbette yine doktorunuzun belirlediği kalori oranında olması şartı ile kendinizi ödüllendirebileceğiniz bir gün olması. Ayda bir gün canınız ne isterse, tatlı, börek yada şeker fark etmez. O gün sizin.
Artık internet üzerinden ulaşabileceğiniz binlerce diyet tarifi elinizin altında. Farklı unlarla ve şeker alternatifleri ile kendizi mutlu etmek mümkün. Bunun için diyetisyen desteği de alabileceğiniz Appvice Online Diyetisyen Platformu en iyi seçenek olarak karşımıza çıkıyor.

Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber