Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
05:41 ABD üniversitelerindeki Filistin’e destek gösterileri ülke geneline yayılıy...05:36 Trump’a yönelik “sus payı” davasında tanıklar ifade verdi05:15 Mevsimlik tarım işçilerinin çalışma koşullarının iyileştirilmesine yönelik...02:43 Lokanta ve kafelerde KDV oranında değişiklik Resmi Gazete’de01:41 AFAD:"Erzincan’ın Tercan ilçesinde saat 01.30’da 4.1 büyüklüğünde deprem me...01:38 Pastanede oturan 2 kişiye silahlı saldırı: 1 ölü, 1 yaralı01:29 Ahlat’ta ‘Tarihe Damga Vuranlar Haluk Dursun’ anma programı düzenlendi01:13 Lokanta ve kafelerde yüzde 8 olan KDV, yüzde 10’a, yüzde 18 olan KDV, yüzde...01:02 Otomobil su kanalına uçtu: Öldüğü düşünülen sürücünün yüzerek kaçtığı ortay...00:59 THY Euroleague: Monaco: 93 - Fenerbahçe: 8800:56 Konya’da bir apartmanın 9’uncu katı alevlere teslim oldu00:54 Küçükçekmece’de bir kadın evinde ölü bulundu00:21 "14. Uluslararası Tarım, Orman ve İnsan Fotoğraf Yarışması"na başvurular ba...00:10 Çoruh Kültür Merkezinde Şiir Gecesi00:10 Bayburt’ta 2. İl Koordinasyon Toplantısı için toplanıldı00:09 Kemaliye’de 1 ev yandı00:09 Şoförlere trafik eğitimi verildi00:09 Erzincan’da helikopter ambulans donanımlarının tanıtıldığı bilgilendirme to...00:09 Bayburt’ta ’Eczane Teknisyenleri ve Teknikerleri Günü’ dolayısıyla etkinler...00:06 Bakan Tunç: "İsrail Dışişleri Bakanının, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyi...
Yerel 24 Şubat 2020 - 13:53 Yorum: 0

Dizilerde kullanılan tesbihlere ilgi arttı

İzlenme rekorları kıran Türk dizileri, farklı sektörlerde de ciddi hareketlenmelere yol açtı.

Dizilerde kullanılan tesbihlere ilgi arttı

İzlenme rekorları kıran Türk dizileri, farklı sektörlerde de ciddi hareketlenmelere yol açtı. İzleyiciler tarihi mekanlar kadar artık dizi oyuncularının kullandığı aksesuarlara da ilgi göstermeye başladı. Reyting rekorları kıran dizilerin yeniden canlandırdığı sektörlerden en dikkat çekeni ise tesbihler oldu.

Tesbihcibaba'nın yetkilisi Ayhan Ulu tesbihin dizilerin etkisiyle gençler arasında yeniden moda olduğunu ve satışların 6'ya katlandığını söyledi.

Dizilerde ekranlara gelen tesbihleri firmalarının hazırladığını söyleyen Ulu, son dönemde tesbih modasının gençlerde yeniden ciddi şekilde arttığını söyledi. Tesbihin kültürümüzün bir parçası olduğunu belirten Alkan, "Bizler bugün ekranda olan birçok popüler dizide kullanılan tesbihleri üretiyoruz. 1998'dan beri sürdürdüğümüz bu işi 2006 yılından beri Tesbihcibaba markası altında profesyonel bir şekilde devam ettiriyoruz. Son dönemde dizilerin de etkisiyle tesbihin yeniden gençler arasında popüler bir aksesuar olması bizleri çok mutlu etti" dedi.

Ulu, Türk dizilerinin dünyada giderek daha popüler olmasının ardından yurt dışından da ciddi talep aldıklarını kaydederek, "Arap ülkelerinden halihazırda oldukça yüksek olan talebe son dönemde Avrupa da katıldı. Dizilerin etkisi ile şu an Amerika Birleşik Devletleri ve Kanada'ya bile tesbih gönderiyoruz" ifadelerini kullandı.

Ulu, her sektörde olduğu gibi tesbih sektöründe de fırsatçıların olduğunu ve sektöre en çok sahte üretimlerin zarar verdiğini belirterek, "Bizler tesbihlerimizi kehribar, oltu taşı ve gümüşten yapılan sabır taneleri olarak görüyoruz. Her biri için ciddi emek harcıyoruz. Ancak ne yazık ki sahtecilik kavramı sonunda bizim sektöre de girdi. Sosyal medyada adımıza açılmış 200'ü aşkın sahte hesap tespit ettik ve bunlarla ilgili yasal çalışmalarımız halen devam ediyor" dedi.

Dizilerde kullanılan tesbihlere ilgi arttı

Dizilerde kullanılan tesbihlere ilgi arttı

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber