Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sağlık 08 Eylül 2016 - 09:43 Yorum: 0

Doç. Dr. Akbaş: "Göğüs küçültme operasyonları lüks olarak görülmemeli"

Estetik Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Hayati Akbaş, kadınların göğüs büyüklüğünden dolayı zaman zaman eşlerinden ayrıldığını...

Doç. Dr. Akbaş: 'Göğüs küçültme operasyonları lüks olarak görülmemeli'

Estetik Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Hayati Akbaş, kadınların göğüs büyüklüğünden dolayı zaman zaman eşlerinden ayrıldığını ifade ederek, göğüs küçültme operasyonlarının lüks olarak görülmemesi gerektiğini söyledi.

Kadınlarda meme büyüklüğünün çok ciddi bir sağlık sorunu olduğunu belirten Özel FBM Tıp Merkezi Estetik Kliniği Sahibi Estetik Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Hayati Akbaş, "Aynı zamanda da estetik sorunudur, bazı kadınlarda ergenlik döneminden itibaren göğüslerde normalden fazla aşırı büyüme başlar. Bazılarında ise doğumlardan sonra aşırı büyümeler, kalıcı büyümeler, meme büyüklüğü sorununa yol açabilir. Bunlar hormonal nedenler olabilir, ailesel genetik nedenler olabilir" dedi.

Meme büyüklüğünün bel fıtığına kadar yol açtığını ifade eden Akbaş, "Belli bir limitin üzerinde göğsü büyük olan kadınlarda ya da genç kızlarda bu durum ciddi sağlık problemlerine yol açar. O nedenden dolayı kadınlarda göğüs büyüklüğü olduğu zaman buda belli bir limitin üzerinde olduğu zaman kesinlikle bunun tek bir tedavi yöntemi vardır. O da ameliyattır. Meme küçültme ameliyatı yapılmalı ve göğüsler kadınlarda normal büyüklüğüne ve şekline getirilmelidir. Bunlar hem ciddi sağlık sorunu hem de ciddi psikoloji sorunudur. Göğüsleri büyük olan kadınlar kendilerini iyi hissetmezler. Sürekli onu saklama ihtiyacı hissederler. Çok bol ve kapalı kıyafetler giyerek saklamaya çalışırlar. Özgüvenleri tahrip olur. Ameliyat zor bir ameliyat değildir" diye konuştu.

"Küçültülen memelerde çocuk emzirilebilir"

Memelerini küçülten kadınların çocuklarını rahatlıkla emzirebileceğinin altını çizen Akbaş, "Bazı kadınlar meme küçültme ameliyatı olduktan sonra çocuklarını emziremeyeceklerini düşünüyorlar. Bu doğru değildir. Biz meme küçültme ameliyatlarında süt bezi koruyucu operasyonlarla süt bezlerini yeterli bir miktarda orada bırakarak emzirmenin de teminini sağlıyoruz. Büyük bir oranda çocuklarını emziriyorlar, doğum yapabiliyorlar veya evlenmeden önce yaptırmışlarsa büyük ihtimalle çocuklarını emzirebiliyorlar ve annelik duygularında hiçbir eksiklik olmuyor" şeklinde konuştu.

"15-16 yaşındaki kızlara bile göğüs küçültme ameliyatı yapıldı"

15-16 yaşındaki kızlara bile göğüs küçültme ameliyatı yaptıklarını belirten Akbaş şöyle devam etti: "Hatta biz bazen 15-16 yaşındaki kızlarda bile göğüs küçültme ameliyatları yapıyoruz. 15-16 yaşındaki bir kız büyük bir göğse sahip olduğunda arkadaşlarından utanır, uygun kıyafetler bulamaz, bir yere gitmek istemez, sosyal aktivitelere katılmaz. Onun için göğüs büyüklüğü kadınlarda çok ciddi bir problemdir. Estetik plastik cerrahlar o memeyi o kadına uygun bir şekilde getiriyoruz. Özel bir takım teknik ve metotlarla bunu sağlıyoruz. Ameliyat zor bir ameliyat değildir. Yaklaşık 1-2 saatlik bir sürede biten bir ameliyattır. Ameliyatta başarı oranları oldukça yüksektir. Ameliyattan sonra hastalar kendilerini daha mutlu ve huzurlu hissediyorlar. Bütün estetik ameliyatlarında olduğu gibi meme büyüklüğü durumunda da kadınlarda özgüven eksikliği ortaya çıkıyor. Kadınlar kendilerini toplumda ve eşlerinin yanında çok eksik hissediyorlar. Kadınlık duygularında eksiklik hissediyorlar. Ama ameliyatla bu duygular da tamir oluyor. Biz ameliyatta sadece kadının memesini küçültmüyoruz, aynı zamanda onların psikolojilerini de düzeltiyoruz."

"Memesi büyük olan kadınların bazılarının eşlerinden ayrıldığını biliyoruz"

Göğsü büyük olan bazı kadınların eşlerinden ayrıldığını ifade eden Akbaş açıklamasını şöyle tamamladı: "Eğer bir ailede göğsü büyük bir kadın varsa, diğer aile bireyleri o kadını operasyona teşvik edici olmalıdır. Operasyonun hem sağlık açısından hem de psikolojik açıdan önemli olduğunu bilerek onları desteklemelidirler. Kocalar eşlerini desteklemelidir. Göğüsleri büyük olduğu için evlenmek istemeyen kızlar, evlilikten utanan kızlar ve hayatının ilerleyen bölümlerinde göğüsleri büyük olduğu için eşleri tarafından horlanan, eşleri tarafından aralarına mesafe konulan kadınlar var. Sırf göğüs büyüklüğünden dolayı zaman zaman ailelerin bölündüğünü ve ayrıldığını biliyoruz. O nedenden dolayı olayı lüks olarak görmemek gerekiyor. Bunun çok ciddi hem bireysel, hem toplumsal, hem de sosyal yönlerinin olduğunu unutmamak gerekiyor. Meme büyüklüğü olan kadınlarda bu problemin çok ciddi bir problem olmadığını bilmeliler. Aksine çözümü olan bir problemdir."

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber