Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 23 Kasım 2016 - 16:08 Yorum: 0

Doç. Dr. Cihan: “Sigara da eroin kadar bağımlılık yapıyor”

Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) Meram Tıp Fakültesi Aile Hekimliği Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç.

Doç. Dr. Cihan: “Sigara da eroin kadar bağımlılık yapıyor”

Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) Meram Tıp Fakültesi Aile Hekimliği Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Fatma Gökşin Cihan, lise öğrencilerini "Tütün Bağımlılığı" konusunda bilgilendirdi.

NEÜ Meram Tıp Fakültesi Aile Hekimliği Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Fatma Gökşin Cihan, Özel Enderun Lisesi öğrencilerini "Tütün Bağımlılığı" konusunda bilgilendirdi. Sigaranın hastalıkların ve erken ölümlerin sebebi olduğunu söyleyerek sözlerine başlayan Doç. Dr. Cihan, sigaranın dünyada 6 milyon ölüme neden olduğunu ve bunlardan 600 bininin de kendisi içmediği halde yanında içenlerden etkilenen basit içiciler olduğunu söyledi. "Ben bağımlı değilim günde bir tane içiyorum gibi bir açıklamamız olamaz. Kişi günde bir tane içiyorsa ya da ömrü boyunca yüz tane içtiyse biz bu kişiyi bağımlı kabul ediyoruz" diyen Doç. Dr. Cihan, sigaranın içinde 4 bin tane kimyasal madde olduğunu ve bunlardan 55 tanesinin kesin kanser yaptığını ifade etti.

Sigara içenlerin saçlarının daha erken beyazladığını, olduklarından daha yaşlı göründüklerinin altını çizen Doç. Dr. Fatma Gökşin Cihan, tüp bebek tedavilerinin bu kadar yaygınlaşmasının da sigara kullanımının artmasıyla ilgili olduğunu belirtti.

Bağımlılığın çok zor bir şey olduğunu kaydeden Cihan, sigara bırakma merkezlerine başvuran 3 kişiden yalnız 1 tanesinin sigarayı bırakabildiğinin altını çizerek, "Bunun hiç tadına bakmamanız, hiç ağzınıza almamanız lazım. Çünkü sigara eroinden çok daha fazla bağımlılık yapan bir maddedir" dedi.

Öğrencilerin merak ettikleri soruları Doç. Dr. Fatma Gökşin Cihan'a sormalarının ardından program sona erdi.

Doç. Dr. Cihan: “Sigara da eroin kadar bağımlılık yapıyor”

Doç. Dr. Cihan: “Sigara da eroin kadar bağımlılık yapıyor”

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber