Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
02:56 Yüksekova’da gökyüzünde ışık saçan cisim cep telefonu kamerasına yansıdı02:26 Bakan Özhaseki: "Deprem bölgesinde 300 binden fazla konut inşaatı devam edi...01:17 Ankara’da çimento tankerinin devrilerek yokuş aşağı kaydığı anlar kamerada01:06 Gaziantep’te yol ortasında silahla vurulmuş kadın cesedi bulundu00:59 Hamza Dağ: “Bıkmadan, usanmadan heyecanımı tüm İzmir’le paylaşacağım”00:48 Edirne’de gastronomi yolculuğu başladı00:43 Ümraniye’de iş yerinde korkutan yangın00:38 İzmir açıklarında 23 düzensiz göçmen kurtarıldı, 2 göçmen yakalandı00:37 Çöplük alanda çıkan yangın paniğe neden oldu00:34 Burdur’da su doldurma kavgasında 1 kişi bıçaklandı00:30 Kızılay Başkanı Hatay’da depremzedelerle iftar sofrasında buluştu00:21 Avcılar’da koca dehşeti: Eşini silahla vurarak öldürdü00:17 YSK: “Oy sayımında iftar molası olmayacak”00:14 İskenderun’da hafif ticari araç ile motosiklet çarpıştı: 2 yaralı23:38 Ağrı İl Emniyet Müdürlüğü, Mahalli İdareler seçimleri için hazır23:23 Karşıyaka, stadyum için taraftar mitingi düzenledi23:23 Bakan Tunç: "Mehmet Selim Kiraz’a sıkılan kurşun Türkiye’ye sıkılan kurşund...23:20 Kastamonu’da inşaat kenarında erkek cesedi bulundu23:11 DTSO’da “Gençlerin Dijital Sektörlerde İstihdamın Artırılması Projesi” düze...23:01 Bakan Yerlikaya: "Beraberliğimize, kim yan bakıyorsa biz de onlara düz baka...
Sami Er
Eğitim 17 Ocak 2017 - 14:58 Yorum: 0

Doç. Dr. Dinç: "Yeni eğitim müfredatı umut veriyor"

Mardin Artuklu Üniversitesi (MAÜ) Öğretim Görevlisi Yrd. Doç. Dr. Fasih Dinç, Milli Eğitim Bakanlığı'nca kamuoyunun görüşüne sunulan ilkokul ve ortaokul...

Doç. Dr. Dinç: 'Yeni eğitim müfredatı umut veriyor'

Mardin Artuklu Üniversitesi (MAÜ) Öğretim Görevlisi Yrd. Doç. Dr. Fasih Dinç, Milli Eğitim Bakanlığı'nca kamuoyunun görüşüne sunulan ilkokul ve ortaokul müfredatı hakkında İhlas Haber Ajansı'na (İHA) değerlendirmelerde bulundu.

Milli Eğitim Bakanlığı'nca (MEB), bir yıldır hazırlıkları süren tüm öğretim kademelerindeki 51 zorunlu derse ait yeni müfredat taslak programı, "http://mufredat.meb.gov.tr" adresinden kamuoyunun görüşüne sunuldu. Yeni müfredat için internet sitesi üzerinden 10 Şubat'a kadar görüş bildirilebilecek. Yeni eğitim müfredatının umut verici olduğunu belirten Mardin Artuklu Üniversitesi (MAÜ) Öğretim Görevlisi Doç. Dr. Fasih Dinç, mevcut müfredatın dışlayıcı bir sürü öğelerin içerdiğini söyledi. Dinç, "Mevcut müfredatta; insan hak ve hürriyetlerine, demokratik bazı prensiplerine, Türkiye'nin paydaş olduğu uluslararası sözleşmelere, insani değerlerle çatışan ve çelişen bir sürü öğenin olduğunu biliyoruz. Dolayısıyla mevcut müfredat, dışlayan ve ötekileştiren bir gençlik yetiştiriyor. Bu yüzden bu müfredat ile mutlaka hesaplaşmalıdır. Bu tür felsefi temelleri olan yaklaşımlar bir an önce müfredat içerisinden çıkarılmadır. Bu başarılırsa Türkiye çok daha hızlı ve istenilen amaçlara ulaşacaktır" dedi.

İnkılap tarihi dersinin içerik bağlamında oldukça problemli olduğunu kaydeden Dinç, "Atatürk ve inkılap tarihi derslerinin Türkiye'deki sosyal huzura, barışa zarar veren bir sürü içeriğinin olduğunu görüyorum. Dolayısıyla bu içeriklerin çıkarılması gerekir. İnkılap tarihi dersleri yeniden yapılandırılmadır. Bu yapılandırılmada da dışlayıcı ve ötekileştirici içeriklerin biran önce temizlenmesi gerekir. Bu yapılırsa sosyal huzurun tesisi daha sağlıklı gerçekleşmiş olur. Ben liseyi Mardin'de okudum ve lisedeyken inkılap dersi hocası ders anlatırken Kürt kelimesi sadece zararlı cemiyetler bölümünde geçiyordu. Yani "Kürt ve Zararlı" aynı cümlenin içinden geçerdi. Yine Arap kökenli öğrenciler içinde ciddi sıkıntılar vardı. İşte Birinci Dünya Savaşı'nda Arapların bizi sırtımızdan vurdukları ve İngilizlerle beraber hareket ettikleri vurgusu ders olarak okutulurdu. Peki, nasıl olmadı. Bence Kurtuluş Savaşı'nı veren tüm paydaşların hayat hikayelerin değerli bulunarak ders kitaplarının içine dahil edilmelidir. Yani Kürtlerin, Türklerin, Arapların, Çerkezlerin veya Lazların kim varsa herkesin hikayesi ders kitaplarına yansıtılması gerekir" diye konuştu.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber