Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
21:51 Manisa’da 2 ton su 1 TL oldu, kartlı sayaç zorunluluğu kalktı21:49 Adalet Bakanı Tunç, Bosna Hersek Adalet Bakanı Bunoza ile bir araya geldi21:49 Dicle Nehri’nde ceset ihbarı ekipleri harekete geçirdi21:48 ABD, Filistin’in BM’ye tam üyelik talebini veto edecek21:48 Adalet Bakanı Tunç, Aliya İzzetbegoviç’in kabrini ziyaret etti21:47 Terör örgütüne yardım ve yataklıktan kesinleşmiş cezası olan şahıs tutuklan...21:45 Adalet Bakanı Tunç, Türkiye’nin Saraybosna Büyükelçiliğini ziyaret etti21:45 Adalet Bakanı Tunç, SDA Genel Başkanı İzzetbegoviç ile bir araya geldi21:44 Tokat’ta 5.6 büyüklüğündeki deprem güvenlik kameralarına yansıdı21:43 Gaziantep’te cinayetten hüküm giyen zanlı Yalova’da yakalandı21:43 Adalet Bakanı Tunç, Bosna-Hersek Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu Başkanı...21:27 Amasya’da ahırda çıkan yangın söndürüldü21:17 Kenya Genelkurmay Başkanı Ogolla helikopter kazasında hayatını kaybetti21:16 CHP Genel Başkanı Özel: "Bugün beka sorunu her 4 gençten üçünün bavulları z...21:11 A Milli Kadın Hentbol Takımı’nın EURO 2024’teki rakipleri belli oldu21:07 Muğla heyeti Erasmus projesi için İspanya’ya gitti21:02 Babaeski’de tüp yüklü kamyonda korkutan yangın21:01 İtalya Dışişleri Bakanı Tajani: "(İran saldırısı) İsrail’in vereceği karşıl...21:00 Gölcük’te bungalovların kiralanması krizi belediye meclisine yansıdı: Gölcü...21:00 TBMM İliç Maden Kazası Araştırma Komisyonu ilk toplantısını gerçekleştirdi
Kültür 02 Temmuz 2020 - 12:18 Yorum: 0

Doğa sevenler sakatlanan leylek yavrusu için seferber oldu

Aydın'daki doğa sevenler, sakatlanıp uçamayan bir leylek yavrusunu doğal yaşama döndürmek için seferber oldu.

Doğa sevenler sakatlanan leylek yavrusu için seferber oldu

Aydın'daki doğa sevenler, sakatlanıp uçamayan bir leylek yavrusunu doğal yaşama döndürmek için seferber oldu. Atıklar nedeniyle ayağı kopan yavru leyleğe tekrar uçabilmesi için protez ayak takılacak.

Edinilen bilgiye göre, leyleklerin yuvalandığı yörelerden biri olan Aydın'a bağlı Söke ilçesindeki Yeşilköy Mahallesi sakinleri leylek yavrularından birinin uçamadığını tespit edince, leylekler konusundaki çalışmalarıyla dikkat çeken Kuşadası Ekosistemi Koruma ve Doğa Sevenler Derneği'ne (EKODOSD) haber verdi. İhbarı alan Kuşadası EKODOSD Başkanı Bahattin Sürücü ve uzmanlar Söke AYDEM ekiplerine de haber vererek, Yeşilköy'e gitti. Mahalle sakinlerinin ihbarda bulunduğu leylek yuvasında inceleme yapan Kuşadası EKODOSD ekibi, yuvadaki 4 yavru leylekten birinin ayağa kalkamadığını ve uçamadığını tespit etti. AYDEM'in bom aracıyla yaralı leyleği bir beze sararak yere indiren uzmanlar, yapılan incelemede leyleğin ayağının koptuğunu tespit etti. Su verilen ve beslenen leylek daha sonra Kuşadası'ndaki EKODOSD merkezine götürüldü. EKODOSD Bakanı Bahattin Sürücü'nün Doğa Koruma ve Milli Parklar(DKMP) Aydın Şube Müdürü Özcan Mersin ile yaptığı görüşmenin ardından yaralı leyleğin Aydın Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü'ne teslim edilmesi kararlaştırıldı. Yaralı leylek DKMP yetkilileri tarafından Adnan Menderes Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi'ne götürülecek ve burada tekrar uçabilmesi için yavru leyleğe protez ayak yapılacak.

"Leylek yuvaları bizleri anlatıyor"

Yavru leyleğin tekrar uçabilmesi için yapılan çalışmaları anlatan Kuşadası EKODOSD Başkanı Bahattin Sürücü, "Yaptığımız incelemede ne yazık ki yavrunun bir ayağının koptuğunu gördük. Daha önceki tecrübelerimizden durumu hemen anladık. Leylek yuvalarına dikkatlice bakıldığında aslında bizleri anlatıyor. Leylek yuvaları da bizim çevremizden farklı değil, her taraf atık maddeyle dolu. Ancak kirlilik onların eseri değil tabi. Plastik geliştikçe, kullan at malzemeler çoğaldıkça, bunlar da duyarsızlıkla çevreye atıldıkça çevre kirliliği meydana geliyor. Doğaya atılan bu atıklar yüzünden leyleklerin bile karakterini değiştirmiş durumdayız" dedi.

Yavru leyleğin yeterli beslenemediği için diğer kardeşlerinden daha küçük kaldığını belirten Sürücü, "Bugünkü yavrunun daha küçükken ayağının koptuğunu, ayağa kalkamadığını, yeterli beslenemediğinden sağlam olan kardeşlerinden daha küçük kaldığını gördük. Uygun görülürse tekrar uçabilmesini sağlayacak bir protez ayak yapılacak" diyerek leyleklerin ve onların beslenme alanları olan sulak alanların korunmasını istedi.

Doğa sevenler sakatlanan leylek yavrusu için seferber oldu

Doğa sevenler sakatlanan leylek yavrusu için seferber oldu

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber