Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Türkiye 21 Ekim 2016 - 14:18 Yorum: 0

Doğa yürüyüşü yapan başkandan çevre katliamına suçüstü

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, doğa yürüyüşü yaptığı sarada ormanın içinden geçen derenin kirlendiğini fark etti.

Doğa yürüyüşü yapan başkandan çevre katliamına suçüstü

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, doğa yürüyüşü yaptığı sarada ormanın içinden geçen derenin kirlendiğini fark etti. Başkanın talimatıyla yapılan inceleme sonucu Çayırova İplikçi Deresinde yaşanan kirliliğin Gebze Organize Sanayi Bölgesi'nin arıtma tesisinden kaynaklandığı belirlenirken, su kanalından numuneler alındı.

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu'nun talimatı üzerine Çayırova ilçesi Kuştepe Mesire alanında başlatılan araştırmalar sonucunda Gebze Organize Sanayi Bölgesi'nin arıtma tesisine suçüstü yapıldı. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığının koordinasyonuyla başlatılan incelemede, İSU Genel Müdürlüğüne bağlı ekipler tarafından dere güzergahı boyunca incelemelerde bulunuldu. Yapılan incelemeler esnasında; tesise ait yağmur suyu kanalında arıtma tesisinden kaynaklanan arıtma çamuru ve mevcut su kanalının bağlantısının da arıtma tesisinin çıkış deşarj noktasına bağlı olduğu tespit edildi. Çevre Koruma ekiplerince yapılan tespit üzerine; Kocaeli Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ekiplerince yağmur suyu kanalından numune alınarak, mevcut durum tutanak ile fotoğraf ve video görüntüleri sayesinde kayıt altına da alındı. Alınan atıksu numunelerinin akredite laboratuvarda analizi yaptırıldıktan sonraki sonuçları ile birlikte, diğer delillerin Kocaeli Valiliği Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından değerlendirilmesi sonucunda gerekli iş ve cezai işlemlerin uygulanması da bekleniyor.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber