Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Dünya 17 Eylül 2014 - 23:04 Yorum: 0

Doğal afetler 22 milyon kişiyi evinden etti

BM raporuna göre, dünya genelinde 22 milyon kişi sel, deprem, tayfun gibi doğal afetler nedeniyle yerinden oldu.

Doğal afetler 22 milyon kişiyi evinden etti

BM'nin memleket içi yerlerinden edilmeleri gözleyen merkezinin (IDMC) raporuna göre, 2013 yılı boyunca 600'den çok irili ufaklı naturel afet vakayı kaydedildi. Bu afetlerden iri çaplı bulunan 37'si 100 binden çok insanın yerinden olmasıyla sonuçlandı.

Dünya genelinde 22 milyon kişi evini terk etmek mecburiyetinde kalırken, afetlerden enfazla etkilenen kıtalar Asya ve Afrika oldu. Asya'da 19 milyon kişi yerinden oldu, Çin ve Filipinler ise enfazla etkilenen devletler içerisinde yer aldı. 

Geçen yıl Asya memleketlerini etkileyen Haiyan tayfununun bütün sene içerisinde müşterilerini en çok etkileyen naturel afet bulunduğu kaydedildi.    

Afrika'da bilhassa Sahra Altı Afrika alanında muson yağmurlarının tesirli bulunduğu belirtilerek, çoğunluğu Nijer, Çad, Sudan, Güney Sudan ve Mozambik olmak üzere Afrika'da 1.8 milyon kişinin evlerinden bulunduğu rapor edildi.

Raporda, erken İkaz sistemi, tesirli acil tahliye planları ve iklim değişikliği ile savaş için atılacak adımların naturel afetlerden doğacak zararları asgariye indirebileceği vurgulandı.

Ortadoğu ve Afrika'da silahlı çatışmalar sebebi ile de kişiler evlerinden ayrılarak memleket içerisinde ve dışına göç etmek mecburiyetinde kalırken, naturel afetler sebebi ile kişilerin evlerinden olma oranının çatışmalara oranla üç kat çok bulunduğu anlatım edildi. 

Muhabir: Mustafa Keleş

ETİKETLER: Doğal , afetler , 22 , milyon , kişiyi , evinden , etti
Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber