Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Türkiye 07 Ekim 2016 - 12:33 Yorum: 0

Doğan ailesi adalet bekliyor

İki yıl önce Şanlıurfa'da ailesiyle caddede yürürken serseri bir kurşunun hedefi olarak ölen 12 yaşındaki Mehmet Doğan'ın ailesi adalet istiyor.

Doğan ailesi adalet bekliyor

İki yıl önce Şanlıurfa'da ailesiyle caddede yürürken serseri bir kurşunun hedefi olarak ölen 12 yaşındaki Mehmet Doğan'ın ailesi adalet istiyor.

İki yıl önce ailesiyle birlikteyken nereden geldiği belli olmayan bir kurşunla vurulan 12 yaşındaki Mehmet Doğan, 10 gün yoğun bakımda kaldıktan sonra hayatını kaybetti. Cinayetin zanlısı yaklaşık 6 ay boyunca bulunamadı. Mehmet Doğan'ın babası Salih Doğan, dönemin Başbakanı Ahmet Davutoğlu'na durumu anlattı. Ahmet Davutoğlu'nun talimatıyla güvenlik güçlerinin yaptıkları çalışma sonuç verdi cinayetin şüphelisi olarak A.D. isimli şahıs gözaltına alındı.

Emniyetteki sorgulamasının ardından adli makamlar tarafından tutuklanan şahıs, yaklaşık 3 ay cezaevinde yattıktan sonra tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Mehmet Doğan'ın acılı ailesi cinayet zanlısının tutuksuz yargılanmasına tepki gösterdi. A.D.'nin tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmasına tepki gösteren Salih Doğan, "Şanlıurfa'nın Haliliye ilçesinde yaklaşık 2 yıl önce ailece ev bakmaya gitmiştik. Eve dönerken nereden geldiği belli olmayan maganda kurşununu oğlum Mehmet Doğan'a isabet etti. Orada ağır yaralanan oğlumu hemen Balıklıgöl Devlet Hastanesi'ne kaldırdık. Oğlum hastanede 10 günlük yaşam mücadelesini verdikten sonra hayatını kaybetti. Maganda kurşunu soruşturması kapsamında yakalanan A.D. ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Bir insanın canına kıyan bir kişi nasıl 3 ay sonra serbest bırakılır. Adalet istiyoruz" dedi.

Mehmet Doğan için adalet istediklerini vurgulayan anne Hatice Doğan, "Ben oğlumu toprağa gömdüm. Katil zanlısı dışarıda geziyor. Ben buradan Cumhurbaşkanımıza sesleniyorum. Lütfen bu olayın aydınlatılması için bize yardım edin. Evlat acısı çok zor. Allah hiç kimseye evlat acısı yaşatmasın.

Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü 3 binin üzerinde ruhsatlı silahın teker teker balistik incelemesini yaparak magandaya ulaşmaya çalıştı. Buradan çıkan sonuçta oğlumun ölümüne neden olan merminin A.D'nin silahından çıktığı belirlendi. Daha sonra gözaltına alınan A.D, mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi. Ama A.D., cezaevinde 3 ay kalıyor. Çünkü tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Bunun adil olmadığını düşünüyoruz. O zanlı dışarıda iken biz acılar içinde kıvranıyoruz. Ben buradan bir anne olarak sayın Cumhurbaşkanımızın eşi Sayın Emine Erdoğan'a sesleniyorum. Çünkü o da bir annedir. Benim acımı o bilir. Allah rızası için bize yardım edin. Oğlumun katilinin bulunup adalete teslim edilmesini istiyorum. Oğlumun katili dışarıda gezerken ben rahat uyuyamıyorum. Zaten tek böbrekle yaşıyorum. Bu kadar acıyı kaldıracak gücüm kalmadı. Bir ana olarak 12 yaşındaki çocuğumu toprağa gömdüm. Hayatım karardı" dedi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber