Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
03:35 Kütahya’da "Oyunuzu hizmet ve eser siyasetinden yana kullanın" çağrısı02:56 Yüksekova’da gökyüzünde ışık saçan cisim cep telefonu kamerasına yansıdı02:26 Bakan Özhaseki: "Deprem bölgesinde 300 binden fazla konut inşaatı devam edi...01:17 Ankara’da çimento tankerinin devrilerek yokuş aşağı kaydığı anlar kamerada01:06 Gaziantep’te yol ortasında silahla vurulmuş kadın cesedi bulundu00:59 Hamza Dağ: “Bıkmadan, usanmadan heyecanımı tüm İzmir’le paylaşacağım”00:48 Edirne’de gastronomi yolculuğu başladı00:43 Ümraniye’de iş yerinde korkutan yangın00:38 İzmir açıklarında 23 düzensiz göçmen kurtarıldı, 2 göçmen yakalandı00:37 Çöplük alanda çıkan yangın paniğe neden oldu00:34 Burdur’da su doldurma kavgasında 1 kişi bıçaklandı00:30 Kızılay Başkanı Hatay’da depremzedelerle iftar sofrasında buluştu00:21 Avcılar’da koca dehşeti: Eşini silahla vurarak öldürdü00:17 YSK: “Oy sayımında iftar molası olmayacak”00:14 İskenderun’da hafif ticari araç ile motosiklet çarpıştı: 2 yaralı23:38 Ağrı İl Emniyet Müdürlüğü, Mahalli İdareler seçimleri için hazır23:23 Karşıyaka, stadyum için taraftar mitingi düzenledi23:23 Bakan Tunç: "Mehmet Selim Kiraz’a sıkılan kurşun Türkiye’ye sıkılan kurşund...23:20 Kastamonu’da inşaat kenarında erkek cesedi bulundu23:11 DTSO’da “Gençlerin Dijital Sektörlerde İstihdamın Artırılması Projesi” düze...
Sami Er
Yerel 12 Mayıs 2016 - 17:38 Yorum: 0

Doğan, Kutlu Fetihi Anlattı

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mevlüt Doğan, İstanbul'un fethinin 563'ncü yıldönümü ve Kutlu Doğum dolayısıyla düzenlenen programa katıldı.

Doğan, Kutlu Fetihi Anlattı

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mevlüt Doğan, İstanbul'un fethinin 563'ncü yıldönümü ve Kutlu Doğum dolayısıyla düzenlenen programa katıldı. Erzurum Büyükşehir Belediyesi'nin İbrahim Hakkı Kubilay İmam Hatip Ortaokulu ile birlikte düzenlediği Kutlu Fetih programı Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi. Programda Kuran-ı Kerim tilaveti, şiir dinletisi, okul korosunun müzik ziyafeti ve semazen gösterisi de yer aldı. Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mevlüt Doğan, programda yaptığı konuşmada, "Vatan toprağı için gerektiğinde canı pahasına her türlü fedakârlığı göze alan ecdadımız, eşsiz zaferlerle dolu bir tarihi bizlere miras bırakmıştır. İnsanlık tarihi adına büyük kazanımlar olan bu zaferler, geçmişimizden geleceğe ışık tutan dönüm noktalarıdır" dedi. Başkan Vekili Doğan, şunları kaydetti: "Bir çağın kapanıp yeni bir çağın açılmasına yol açan İstanbul'un fethi de, bunlardan birisidir. 563 yıl önce bu ay cihan padişahi Fatih Sultan Mehmet Han, şanlı ordumuzla birlikte İstanbul'u Bizans'ın elinden alarak Peygamber Efendimizin müjdesine mazhar olan Dünya kentinin İslam şehri olmasına vesile olmuştur. Bu bakımdan İstanbul'un fethi, sadece kuvvet üstünlüğüne dayalı olarak kazanılmış bir savaştan ibaret değildir. Bu fetih, inanç ve bilginin gücüyle, hakkın, adaletin, sevgi, saygı ve hoşgörünün insanlığa armağan edildiği büyük bir zaferdir. Âlemlere rahmet olarak gönderilen Peygamber Efendimizin, "İstanbul mutlaka fethedilecektir. Onu fetheden komutan ne güzel komutan ve onu fetheden asker ne güzel askerdir" şeklindeki müjdesi bu fethe, farklı bir anlam ve önem kazandırmıştır" dedi.

PEYGAMBERİMİZİN HAYATINI ÖRNEK ALMALIYIZ

Başkan Vekili Doğan, Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammed'in (S.A.V.) hayatının sürekli örnek alınması gerektiğini söyledi. Doğan, sözlerini şöyle sürdürdü: "İstanbul'un fethini müjdeleyen Sevgili Peygamberimizi anmak ve anlamaktaki asıl gaye; evrensel olan nübüvvetini, Allah'a olan tevekkül ve itimadını, Kur'ân'a dayanan yüce ahlakını anlamaktır. Onu anlamak; insanlık ve merhametini, insaf ve adaletini, sabır ve sebatını, kerem ve cömertliğini, fazilet ve cesaretini, kısacası insanlığa sunduğu değerleri ve hayat biçimini anlamaktır. "Biz, ümmeti olarak, Efendimizin hayatını örnek alıyor muyuz?" diye düşünmek ve hatalarımızı gözden geçirmektir. Bizlere bu noktada düşen görev imanlı ve eğitimli bir neslin yetişmesi için imkân sağlamaktır. Sizlere düşen görev ise Fetih ve Fatih şuuruyla yetişen şanlı ecdadımızı layık bir şekilde okuyup milli ve manevi değerlerimize sahip çıkmanızdır. Şunu unutmayın ki İslam ümmetinin geleceği sizlere bağlıdır. Müslüman coğrafyasının hamisi olan bu güzel ülkenin yarınları sizlerin ufkuyla şekillenecek, İslam davası sizlerin omuzlarından yükselecektir."

Doğan, Kutlu Fetihi Anlattı

Doğan, Kutlu Fetihi Anlattı

Doğan, Kutlu Fetihi Anlattı

Doğan, Kutlu Fetihi Anlattı

Doğan, Kutlu Fetihi Anlattı

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber