Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Kültür 19 Kasım 2018 - 11:58 Yorum: 0

Doğaseverler ve fotoğraf tutkunlarının gözdesi: Belemedik

Türkiye'de doğaseverlerin ve fotoğraf tutkunlarının en sık ziyaret ettiği mekanlar arasına giren Adana'nın Pozantı ilçesinde bulunan Belemedik Vadisi,...

Doğaseverler ve fotoğraf tutkunlarının gözdesi: Belemedik

Türkiye'de doğaseverlerin ve fotoğraf tutkunlarının en sık ziyaret ettiği mekanlar arasına giren Adana'nın Pozantı ilçesinde bulunan Belemedik Vadisi, sonbahar ve kış mevsiminde de yerli turistlerin ve fotoğraf tutkunlarının ilgi odağı olmaya devam ediyor.

Tarihi kalıntıları, tren yolu, tünelleri, sararmış yaprakları, dağların arasından süzülüp giden Çakıt Çayı ile doğaseverlerin ve fotoğraf tutkunlarının gözde mekanı haline gelen Belemedik, bu hafta sonu da sonbahar güneşinin altında yükselen mangal dumanlarıyla havadan ilginç görüntüler verdi.

Başta Adana olmak üzere Kahramanmaraş, Gaziantep, Osmaniye, Hatay, Mersin ve Niğde gibi çevre illerden kalabalık grupların tren yolu ile gezmeye, fotoğraf çekmeye, mangal yapıp stres atmaya geldiği Belemedik, özellikle hafta sonları en fazla sayıda ziyaretçiye ev sahipliği yapıyor.

Çeşitli sosyal grupların yanı sıra, doğaseverler, fotoğraf tutkunları, düğün fotoğrafçıları da Belemedik'e akın ediyor.

Bu hafta sonu da sosyal medya üzerinden organize olan "Hacı Murat" tutkunları, Belemedik'te buluşarak renkli görüntüler oluşturdu. Aileleri ile pikniğe gelen genç kızlar, yan yana dizilen birbirinden renkli Hacı Murat otomobillerin önünde müzik eşliğinde dans edip eğlenmeyi ihmal etmedi.

Adana'da turizmin önemli merkezi haline geldi

Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay, Belemedik'in 1904-1914 yılları arasında Hicaz Demiryolları yapımı kapsamında Toroslar bölgesinde inşa edilen 12 tünelin orta noktası ve şantiye alanı olarak da kullanıldığını hatırlattı.

Belemedik'in tarihi kalıntıları, demiryolu, tünelleri, Çakıt Çayı, sararmış yapraklı çınar ağaçları Allah vergisi doğal güzellikleriyle ziyaretçilerine 4 mevsim ayrı bir renk senfonisi sunduğunu ifade eden Başkan Çay, Belemedik'in Adana'nın en önemli turizm destinasyon merkezlerinden biri haline gelme yolunda olduğunu kaydetti. Başkan Çay, Belemedik'in tanıtımı için 28 Ekim'de Doğa Festivali ve Fotoğraf Yarışması da düzenlediklerini hatırlatarak, "Festivalimize trenlerde Mersin, Niğde, Hatay'dan binlerce kişi katıldı. Adana'nın tur firmaları buraya günübirlik turlar düzenliyor. Artan ilgiye cevap vermek ve bu güzelliklere gösterilen ilgiyi daha da arttırarak canlı tutmak için bir de gerekli dokunuşlar yapıyoruz" dedi.

Doğaseverler ve fotoğraf tutkunlarının gözdesi: Belemedik

Doğaseverler ve fotoğraf tutkunlarının gözdesi: Belemedik

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber