Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Ekonomi 30 Mart 2015 - 13:53 Yorum: 0

Doğu Akdeniz ve Ortadoğu Petrol ve Doğalgaz Kongre ve Sergisi

Türkiye Petrolleri Genel Müdür Vekili Şişman:

Doğu Akdeniz ve Ortadoğu Petrol ve Doğalgaz Kongre ve Sergisi

ANTALYA (AA) - Türkiye Petrolleri (TP) Genel Müdür Vekili Besim Şişman, "2020'li yıllardan sonra Türkiye gibi büyük bir devletin yönetimine talip olanlar artık başka şeyler söylemek zorunda kalacaklar. Bunlar teknolojik, ekonomik gelişmeler ve enerji olacak" dedi.

Şişman, Antalya'da düzenlenen Doğu Akdeniz ve Ortadoğu Petrol ve Doğalgaz Kongre ve Sergisi'nde, Türkiye'nin son yıllarda gösterdiği gelişimin katkısıyla 2020'li yıllarda önemli bir altyapı ihtiyacının kalmayacağını söyledi.

Türkiye gibi büyük bir devletin yönetimine talip olanların artık başka şeyler söylemek zorunda kalacaklarını belirten Şişman, bunların teknolojik, ekonomik gelişmeler ve enerji olacağına işaret etti. Şişman, 7 Haziran'da gerçekleşecek genel seçimlere az bir süre kaldığını anımsatarak, Türkiye'de teknoloji ve enerji yatırımları gibi konuların artık çok daha fazla gündeme getirilmeye başlanacağına inandığını kaydetti.

- "En önemli adım halka arz"

Türkiye Petrolleri’nin 2023 yılına yönelik ciddi hedefler koyduğunu ve kabuk değiştirdiğini belirten Şişman, şöyle konuştu:

"En önemli adımlardan biri halka arzının gerçekleşmesi ve Türk Hava Yolları modeli ile TP'yi artık üzerindeki yüklerden kurtararak ileriye çok daha hızlı bir şekilde adım atması ve ülkemizi taşımasıdır. Şimdi bu hayalin altını doldurabilmek için devletimiz ve ortak şirketlerimizle senkronize olarak, doğru adımlar atarak, Türkiye Cumhuriyeti’ne 2020'li yıllardan sonra gerçekten bir dünya markası şirket hediye etmek en büyük arzumuzdur ve bunun için çaba sarf ediyoruz."

Doğu Akdeniz'deki doğalgaz keşiflerinin İsrail ile Türkiye arasında zaman zaman sorun yarattığına dikkati çeken Şişman, bu gazın Türkiye'den geçip Avrupa'ya ulaşarak bölge adına bir barış projesi olması temennisinde bulundu. 

- "Türkiye alternatifsiz geçiş güzergahı"

BOTAŞ Genel Müdür Vekili Mehmet Konuk da Avrupa’nın enerji arzı güvenliğinde Avrupa'nın gündeminde önemli yer kaplayan Hazar ve Ortadoğu enerji kaynakları için Türkiye'nin tek ve alternatifsiz bir geçiş güzergahı olduğunu söyledi.

Konuk, Türkiye'nin, Avrupa'ya enerji arzı güvenliği için politikalarını istikrarlı şekilde sürdürdüğünü belirtti.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber