Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Güncel 17 Mart 2015 - 14:38 Yorum: 0

Doğu Akdeniz'de göçmen kaçakçılığıyla mücadele

Mersin ve Adana'da eş zamanlı düzenlenen operasyonda 58 kişi gözaltına alındı; zanlılardan 18'i tutuklandı

Doğu Akdeniz'de göçmen kaçakçılığıyla mücadele

MERSİN (AA) - Doğu Akdeniz'de göçmen kaçakçılığıyla mücadele kapsamında Adana ve Mersin'de eş zamanlı düzenlenen operasyonda 58 kişi gözaltına alındı; zanlılardan 18'i tutuklandı.

Mersin Valiliğinden yapılan açıklamaya göre, son dönemde göçmenlerin kaçak olarak İtalya'ya götürülmesinde ticari gemilerin kullanıldığı ve düzensiz göç faaliyetlerinin Doğu Akdeniz'e kaydığı tespit edildi. Ayrıca, 2014 yılında bir önceki yıla göre yurt genelinde olay sayısında yüzde 200, yakalanan göçmen sayısında da yüzde 400 civarında artış yaşandı.

Doğu Akdeniz'de artan göçmen kaçakçılığına yönelik Adana İl Jandarma Komutanlığı tarafından 6 aydır yürütülen soruşturma kapsamında jandarma ile Sahil Güvenlik Akdeniz Bölge Komutanlığı ekipleri Mersin, Adana ve Karataş ilçesinde eş zamanlı 63 adrese operasyon düzenledi.

Operasyonlarda gözaltına alınan 58 kişiden 18'i "göçmen kaçakçılığı" ve "suç işlemek amacıyla örgüt kurmak" suçlamasıyla tutuklandı, diğer zanlılar tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Yapılan aramalarda çok sayıda evrak, cep telefonu, sim kart, silah, mühimmat, yüklü miktarda para ve altın ele geçirildi. Kaçakçılıkta kullanılan balıkçı teknelerine de el konuldu.

Bu arada, Türkiye genelinde 2014 ve 2015 yılları içerisinde göçmen kaçakçılığıyla ilgili 923 arama kurtarma faaliyetinde 16 bin 19 göçmenin sağ kurtarıldığı bildirildi.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber