Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Kültür 18 Eylül 2014 - 11:18 Yorum: 0

Doğu Akdeniz'in kültür mozaği: Gazimağusa

KKTC'nin liman kenti Gazimağusa, hem sahip olduğu eşsiz kumsallar hem de Osmanlı, Venedik, Roma, Lüzinyanlar dönemine ait tarihi eserleriyle çok sayıda yerli ve yabancı turisti ağırlıyor

Doğu Akdeniz'in kültür mozaği: Gazimağusa

GAZİMAĞUSA (AA) - KADİR YILDIZ - Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin (KKTC) liman kenti Gazimağusa, hem sahip olduğu eşsiz kumsallar hem de Osmanlı, Venedik, Roma, Lüzinyanlar dönemine ait tarihi eserleriyle çok sayıda yerli ve yabancı turisti ağırlıyor.

Ülkenin doğusunda yer alan kentte, başta Osmanlı olmak üzere birçok medeniyetin izlerine rastlamak mümkün. Liman kenti, sahip olduğu eşsiz kumsal ve berrak denizinin yanı sıra tarihi camileri, Venedik döneminden kalma kraliyet sarayı, Namık Kemal Zindanı, Salamis Antik Kentiyle yerli ve yabancı turistlerden yoğun ilgi görüyor.

Lüzinyan döneminden kalma Gazimağusa Surları, eski dönemdeki gibi içerisinde tarihi yaşamı barındırıyor. Dar sokakları, limanı, çeşitli dönemlerden kalan tarihi eserleriyle kent, kültür mozaiği konumunda yer alıyor.

Şehirde yazar Namık Kemal'in sürgün edildiği zindan bulunuyor. Venedik Sarayı avlusunda bulunan bu zindanda Namık Kemal, 38 ay kaldı.

Surların içerisinde kalan bölgede yer alan Lala Mustafa Paşa Camisi (St. Nicholas Katedrali) 1298-1312 arasında Lüzinyan döneminde yapılmış, Akdeniz'in en güzel gotik yapılarından biri olarak gösteriliyor.

Lüzinyan krallarının eski dönemlerde Kudüs tacını giydiği yer olduğu belirtilen katedral, 1571 yılında cami haline getirilerek kullanıma açıldı.

Bronz çağın sonlarındaki göçlerle kurulup günümüze kadar varlığını koruyan Salamis Antik Kenti, başsız heykelleri ile tiyatrosu, Mağusa Medresesi, Othello Kalesi ve St. Barnabas Manastırı, kentte görülmesi gereken önemli eserler arasında yer alıyor.

Bölgeye özgü bir yemek olan şeftali kebabı da ziyaretçilerin damak tadına hitap ediyor.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber