Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Güncel 12 Mart 2015 - 18:03 Yorum: 0

"Doğu Anadolu Arkeolojisi ve Urartular Paneli"

KARS (AA) - Kafkas Üniversitesi (KAÜ) Fen Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü tarafından "Doğu Anadolu Arkeolojisi ve Urartular" konulu panel düzenlendi.Tıp Fakültesi Konferans Salonu'ndaki...

'Doğu Anadolu Arkeolojisi ve Urartular Paneli'

KARS (AA) - Kafkas Üniversitesi (KAÜ) Fen Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü tarafından "Doğu Anadolu Arkeolojisi ve Urartular" konulu panel düzenlendi.

Tıp Fakültesi Konferans Salonu'ndaki panele, KAÜ Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü Doç. Dr. Mustafa Özdemir, Iğdır ve Ardahan üniversitelerinden akademisyenlerle öğrenciler katıldı.

Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölüm Başkanı Prof. Dr. Selçuk Ural'ın oturum başkanlığında yürütülen panelde, Atatürk Üniversitesi öğretim üyelerinden Arkeoloji Bölüm Başkanı ve aynı zamanda Erzincan Altıntepe Kazı Başkanı Prof. Dr. Mehmet Karaosmanoğlu, Protohistorya ve Önasya Arkeolojisi Anabilim Dalı Başkanı ve aynı zamanda Ayanis Kazı Başkanı Doç. Dr. Mehmet Işıklı, Araştırma Görevlisi Mehmet Ali Yılmaz ile KAÜ Arkeoloji Bölümü öğretim üyelerinden Yrd. Doç. Dr. Halim Korucu yapmış oldukları arkeolojik çalışmalar ışığında Doğu Anadolu Arkeolojisi ve Urartular hakkında bilgiler verdi.

Tarihi eser bilinci ve arkeoloji alanında karşılaşılan temel sorunların tartışıldığı panelde, Kars'taki tarihi ve arkeolojik eserler katılımcılara tanıtıldı.

Sunumların ardından panelistlere teşekkür belgelerinin verilmesiyle panel sona erdi.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber