Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Türkiye 22 Ocak 2018 - 13:18 Yorum: 0

Doğu Anadolu Bölgesi’nde kış

Doğu Anadolu Bölgesi'ndeki soğuk hava ve kar yağışı hayatı olumsuz etkiledi.

Doğu Anadolu Bölgesi’nde kış

Doğu Anadolu Bölgesi'ndeki soğuk hava ve kar yağışı hayatı olumsuz etkiledi. Erzurum'un kırsal kesiminde 2,5 metreyi bulan kardan kapalı köy yolları birer birer açılıyor.

Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, kar yağışının etkili olmayacağı bölge genelinde bugün havanın parçalı bulutlu geçmesi bekleniyor.

Sıcaklığın mevsim normallerinde seyredeceği bölgede rüzgar güney ve güney batı yönlerinden hafif, zaman zaman orta kuvvette esecek.

Bölgede gece en düşük hava sıcaklığı, sıfırın altında olmak üzere Kars'ta 17, Ardahan'da 16, Erzurum ve Ağrı'da 15, Erzincan'da 6 ve Iğdır'da 3 derece olarak ölçüldü.

Kent merkezlerinde kar kalınlıkları ise Erzurum ve Ardahan'da 19, Ağrı'da 17, Kars'ta 9 santimetreye ulaştı.

En yüksek kar kalınlığı bölgedeki kayak merkezlerinde ise Erzincan'daki Ergan'da 90, Erzurum'daki Palandöken'de 55, Kars'taki Cıbıltepe'de 55 santimetre olarak kaydedildi.

"Erzurum'un kırsalında 2,5 metreyi bulan kardan kapalı köy yolları açılıyor"

Erzurum'un özellikle güney ilçelerinde tipi ve sürgün dolayısıyla kar kalınlığı 2,5 metreyi buldu. Kapalı köy yolları Erzurum Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı ekiplerince birer birer açılıyor.

Karla mücadele timleri son 24 saatte yaptıkları çalışmalarda kapalı bulunan Aşkale- Düzyurt ve Esentepe mahalleleri, Hınıs- Dibekli mahallesi, Oltu- Çatak- Harmanlı mezrası, Şenkaya- Kürtçü mahalle yayla yolu, Tekman Mollamehmet- Akpınar grup yolu veTekman Beşdere, Toptepe ve Çukuryayla mahallelerinin yolunu yeniden ulaşıma açtılar.

Doğu Anadolu Bölgesi’nde kış

Doğu Anadolu Bölgesi’nde kış

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber