Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Güncel 21 Ağustos 2014 - 14:38 Yorum: 0

Doğu Guta Katliamı'nın yıl dönümü

Beşar Esed, Doğu Guta Katliamı'nın yıl dönümünde protesto edildi

Doğu Guta Katliamı'nın yıl dönümü

KAYSERİ (AA) - MAZLUMDER Kayseri şubesi üyeleri ve bir grup Suriyeli, geçen yıl Suriye’de yaşanan Doğu Guta Katliamı'nın yıl dönümünde Beşar Esed'i protesto etti.

Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan grup, ellerinde Türkiye ve Suriye bayraklarıyla tekbir getirdi.

Grup adına açıklama yapan MAZLUMDER Kayseri Şube Başkanı Ahmet Taş, Beşar Esed’in Suriye'de katliamlar yapmaya devam ettiğini söyledi.

Bugün Guta katliamının yıldönümü olduğunu belirten Taş, şöyle devam etti:

"GUTA'da tüm dünyanın gözü önünde uluslararası anlaşmalarca yasaklanmış olan kimyasal silahların kullanılmasıyla yapılan katliamda bin 700 Suriyeli acımasızca öldürülmüş, binlercesi de yaralanmıştı. Tüm dünyanın gözü önünde hiçbir hukuk ve vicdan tanımadan yapılan bu katliam yıllar önce Saddam Hüseyin tarafından Halepçe’de kendi halkına karşı yaptığı katliamı hatırlatıyor bizlere. Gazze’de İsrail’in katliamları devam ederken, Doğu Türkistan’da Çin Halk Cumhuriyeti'nin Uygur Müslümanlarına, Mısır’da Sisi’nin İhvan mensuplarına yönelik katliamları da ne yazıkki hız kesmeden devam ediyor. Bu katliamların bir daha yaşanmaması için bölge ve dünya devletleri ile sivil toplum kuruluşlarını ve insanlığı, sorumluluklarını yerine getirmeye davet ediyoruz."

Grup Suriyeli Musap Omer'in ettiği duanın ardından olaysız dağıldı.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber