Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Türkiye 08 Şubat 2019 - 11:08 Yorum: 0

Doğu illeri için kar yağışı uyarısı

Meteoroloji 14. Bölge Müdürlüğü, Van çevrelerinde havanın aralıklı karla karışık yağmurlu ve Bitlis, Muş ve Hakkâri çevrelerinde ise kar yağışlı...

Doğu illeri için kar yağışı uyarısı

Meteoroloji 14. Bölge Müdürlüğü, Van çevrelerinde havanın aralıklı karla karışık yağmurlu ve Bitlis, Muş ve Hakkâri çevrelerinde ise kar yağışlı geçeceğinin tahmin edildiğini duyurdu.

Meteoroloji 14. Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamada, bölge genelinde havanın parçalı çok bulutlu, Van çevrelerinde aralıklı karla karışık yağmurlu ve Bitlis, Muş ve Hakkâri çevrelerinde ise kar yağışlı geçeceğinin tahmin edildiği belirtildi. Açıklamada, "Gece ve sabah saatlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis ve pus hadisesi görüleceği tahmin ediliyor. Hava sıcaklıklarının mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor. Rüzgârın genellikle güneyli yönlerinden hafif, ara sıra orta kuvvette, yer yer kuvvetli (30-50 km/sa) eseceği tahmin ediliyor. Bu gece gerçekleşen en düşük sıcaklıklar; Muş'ta eksi 5, Van'da 1 Bitlis'te eksi 6, Hakkâri'de 0 derece olarak ölçülmüştür. Günün beklenen en yüksek sıcaklıkları ise Van'da 3, Bitlis'te 1, Hakkâri'de 0 ve Muş'ta eksi 4 derece olması beklenmektedir. Bölgemiz genelinde buzlanma olayı ve yüksek kesimlerde çığ tehlikesi beklendiğinden, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı vatandaşların ve yetkililerin dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir" denildi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber