Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Güncel 20 Ekim 2014 - 13:23 Yorum: 0

Doğu Karadeniz'deki kar yağışı

Doğu Karadeniz'de son günlerde etkili olan soğuk hava ve yağmurun ardından Trabzon, Rize, Bayburt, Gümüşhane ve Artvin'in yüksek kesimleri beyeza büründü

Doğu Karadeniz'deki kar yağışı

TRABZON (AA) - Doğu Karadeniz'de son günlerde etkili olan soğuk hava ve yağmurun ardından Trabzon, Rize, Bayburt, Gümüşhane ve Artvin'de mevsimin ilk karı yağdı.

Doğu Karadeniz'de önceki gün sahil kesimlerinde başlayan ve zaman zaman etkisi artıran sağanağın ardından soğuk havanın hakim olduğu yüksek kesimlerde yoğun kar yağışı etkili oldu.

Özellikle dağların etekleri ve yaylalarda etkili olan kar yağışı, hayatı olumsuz etkilemesine rağmen yörede doyumsuz manzaralar oluşturdu.

Kar yağışı yüzünden Bayburt'un kuzeyinde yer alan 2 bin 330 rakımlı Soğanlı Dağı ile kentin doğusundaki 2 bin 409 rakımlı Kop Dağı karla kaplandı.

Kar yağışı, Bayburt'un Trabzon sınırında yer alan, her mevsim bulutu ve yoğun sisle ayrı bir güzellik sunan Soğanlı Dağı'nın yanı sıra Bayburt kent merkezindeki kayalıklar üzerinde kurulan tarihi Bayburt Kalesi'nde de ayrı bir güzellik sundu.

Kar yağışının etkili olduğu Gümüşhane'de ise 2 bin 100 rakımlı Zigana Dağı, 2 bin 800 rakımlı Sarıç Dağı ve 3 bin 331 rakımlı Abdal Musa Tepesi beyaza büründü.

Ormanlarla kaplı söz konusu kentte sonbaharın sayısız renge bürüdüğü ormanlara yağan kar, güzel manzaralar oluşturdu.

Yörede, bu illerin yanı sıra Artvin'ndeki 3 bin 428 rakımlı Karçal Dağları'nın etekleri, Rize'deki Ovit ve Kaçkar dağları ile Trabzon'un yüksek kesimlerindeki yaylalarda yağan kar, farklı güzellikler sunuyor.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber