Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Güncel 17 Mart 2015 - 09:23 Yorum: 0

Doğu'da kar yağışı

Etkili olan kar yağışı nedeniyle Bitlis'te kar kalınlığı 39 santimetreye ulaştı

Doğu'da kar yağışı

ERZURUM (AA) - Doğu Anadolu Bölgesi'nde dünden itibaren etkili olan kar yağışı yaşamı olumsuz yönde etkiledi.

Meteoroloji Tahmin ve Uyarı Merkezi yetkililerinden alınan bilgiye göre, Basra alçak basınç sisteminin etkisinde bulunan bölge genelinde havanın çok bulutlu ve aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Yağışların Erzincan, Iğdır ve Erzurum'un kuzey kesimlerinde yağmur, Kars, Ağrı, Ardahan ve Erzurum merkez ve güney kesimlerinde kar şeklinde olması bekleniyor.

Gece en düşük hava sıcaklığı Iğdır'da 3, Erzincan'da 2, Muş ve Hakkari'de sıfır, sıfırın altında olmak üzere Ağrı'da 1, Erzurum'da 2, Van, Ardahan, Kars ve Bitlis'te 3 derece ölçüldü.

Günün en yüksek hava sıcaklıklarının da Erzincan ve Iğdır'da 9, Hakkari'de 6, Van ve Muş'ta 5, Ağrı'da 4, Bitlis'te 3, Erzurum'da 2, Kars ve Ardahan'da 1 derece olacağı tahmin ediliyor.

- Kar kalınlıkları

Dün başlayan ve gece boyunca etkisini sürdüren yağışların ardından kar kalınlıkları Bitlis'te 39, Ağrı'da 23, Erzurum, Kars, Ardahan ve Muş'ta 3, Van'da 2, Erzurum'daki Konaklı Kayak Merkezi'nde 95, Palandöken Kayak Merkezi'nde 90, Kars'ın Sarıkamış ilçesindeki Cıbıltepe Kayak Merkezi'nde 80, Erzincan'daki Ergan Kayak Merkezi'nde 72, Kop Dağı'nda 46 santimetre ölçüldü.

Yağışların gün boyunca etkisini sürdüreceğini belirten meteoroloji yetkilileri, hava sıcaklığındaki artışa bağlı olarak yüksek kar örtüsünün bulunduğu eğimli ve dik yamaçlarda çığ tehlikesi beklendiğini, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiğini bildirdi.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber