Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Güncel 03 Mart 2015 - 09:48 Yorum: 0

Doğu'da kış

Bölgede gece en düşük hava sıcaklığı sıfırın altında 13 dereceyle Ardahan'da ölçüldü

Doğu'da kış

ERZURUM (AA) - Doğu Anadolu Bölgesi'nde gece en düşük hava sıcaklığı sıfırın altında 13 dereceyle Ardahan'da kaydedildi.

Meteoroloji Tahmin ve Uyarı Merkezi yetkililerinden alınan bilgiye göre, İzlanda üzerinden gelen alçak basınç sisteminin etkisindeki bölgede, öğleden sonra Erzurum, Ağrı, Erzincan, Kars, Ardahan, Van, Hakkari, Muş ve Bitlis'te aralıklı kar yağışı, Iğdır'da ise yağmur bekleniyor.

Gece en düşük hava sıcaklığı, Iğdır ve Bitlis'te 4, Erzincan, Muş ve Hakkari'de 1, Van'da sıfır, Ardahan'da sıfırın altında 13, Kars'ta sıfırın altında 10, Erzurum ve Ağrı'da sıfırın altında 3 derece olarak ölçüldü.

Günün en yüksek hava sıcaklıklarının da Iğdır'da 13, Erzincan'da 9, Hakkari'de 8, Van'da 5, Erzurum ve Bitlis'te 3, Kars, Ağrı, Ardahan ve Muş'ta 2 derece olacağı tahmin ediliyor.

Kar kalınlıkları, Bitlis'te 110, Ağrı'da 30, Muş'ta 24, Erzurum'da 17, Van'da 7, Ardahan'da 6, Kars'ta 5, Hakkari'de 1, Erzurum'daki Palandöken Kayak Merkezi'nde 90 ve Konaklı Kayak Merkezi'nde 102, Kars'ın Sarıkamış ilçesindeki Cıbıltepe Kayak Merkezi'nde 140 santimetre ölçüldü.

Yetkililer, bölgede etkili olacak buzlanma ve don olayıyla yer yer pus, sis hadiselerine ve yüksek kar örtüsünün bulunduğu eğimli dik yamaçlarda yaşanabilecek olası çığ tehlikesine karşı vatandaşları uyardı.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber