Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Güncel 10 Mart 2015 - 10:08 Yorum: 0

Doğu'da Sibirya soğukları

Gece en düşük hava sıcaklığı sıfırın altında 17 dereceyle Ağrı'da ölçüldü

Doğu'da Sibirya soğukları

ERZURUM/KARS (AA) - Sibirya soğuklarının etkili olduğu Doğu Anadolu Bölgesi'nde gece en düşük hava sıcaklığı sıfırın altında 17 dereceyle Ağrı'da kaydedildi.

Meteoroloji Tahmin ve Uyarı Merkezi yetkililerinden alınan bilgiye göre, Sibirya yüksek basınç merkezinin etkisi altında bulunan bölgede, havanın parçalı ve az bulutlu, rüzgarın değişik yönlerden hafif, zaman zaman güneydoğu yönlerden orta kuvvette esmesi bekleniyor.

Gece en düşük hava sıcaklığı Hakkari'de 1, diğer illerde sıfırın altında olmak üzere Ağrı'da 17, Ardahan'da 14, Kars'ta 13, Erzurum'da 7, Muş ve Erzincan'da 4, Bitlis ve Van'da 3, Iğdır'da 2 derece ölçüldü.

Günün en yüksek hava sıcaklıklarının da Ağrı'da 4, Ardahan'da 6, Bitlis ve Kars'ta 8, Muş ve Van'da 9, Erzurum'da 11, Hakkari'de 15, Erzincan'da 17, Iğdır'da 21 derece olacağı tahmin ediliyor.

Yağışın son günlerde etkisini yitirmesiyle karların erimeye başladığı kentlerde kar kalınlığında da düşüş yaşandı. Kent merkezlerindeki kar kalınlıkları Bitlis'te 67, Ağrı'da 30, Erzurum'da 12, Kars'ta 2, Ardahan'da 1, kayak merkezlerinde ise Palandöken'de 98 ve Konaklı'da 102, Cıbıltepe'de 80, Ergan'da 77, Kop Dağı'nda 51 santimetre oldu.  

Meteoroloji yetkileri, bölge genelinde yüksek kar örtüsünün bulunduğu eğimli dik yamaçlarda yaşanabilecek çığ tehlikesine karşı ilgililerden ve vatandaşlardan dikkatli olmalarını isteyerek, bazı şehirlerde yer yer görülecek pus ve sis hadiselerinin görüş mesafesini azaltacağını bildirdi.

-Buz kütlesi, hasara neden oldu

Kar yağışının özellikle gece saatlerinde yerini soğuk havaya bıraktığı birçok kentte cadde ve kaldırımlar buz tuttu, çatılarda boyu 3 metreyi bulan buz sarkıtları oluştu. Kars'ın Sarıkamış ilçesinde gündüz ısınan havayla çatılardan düşen sarkıtlar ise hem yayalar hem de araçlar için büyük tehlike oluşturuyor.

Kars Caddesi'nde park halinde bulunan Muhammed Karatoprak'a ait 36 T 9021 plakalı otomobilin üzerine çatıdan buz kütlesi düşmesi sonucu araçta hasar oluştu.

Karatoprak, üç gün önce satın aldığı aracının, çatıdan buz kütlesi düşmesi sonucu kullanılamaz hale geldiğini belirtti.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber