Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Güncel 29 Ocak 2015 - 09:33 Yorum: 0

Doğu'da soğuk hava

Doğu Anadolu Bölgesi'nde gece en düşük hava sıcaklığı sıfırın altında 13 dereceyle Kars'ta ölçüldü

Doğu'da soğuk hava

ERZURUM (AA) - Kar yağışının etkili olduğu Doğu Anadolu Bölgesi'nde gece en düşük hava sıcaklığı sıfırın altında 13 dereceyle Kars'ta kaydedildi.

Meteoroloji Tahmin ve Uyarı Merkezi yetkililerinden alınan bilgiye göre, yüksek basınç sisteminin etkisi altında olan bölge genelinde, yer yer sis ve pus ile buzlanma ve don olayları bekleniyor.

Gece en düşük hava sıcaklığı sıfırın altında olmak üzere Kars'ta 13, Ardahan ve Bitlis'te 10, Ağrı'da 9, Erzurum'da 8, Van'da 7, Hakkari ve Iğdır'da 5, Muş'ta 4 ve Erzincan'da 3 derece ölçüldü.

Günün en yüksek hava sıcaklıkları da Iğdır'da 8, Erzincan'da 4, Van'da 3, Hakkari'de 1, Erzurum'da sıfır, sıfırın altında olmak üzere Ardahan'da 6, Ağrı'da 5, Bitlis ve Kars'ta 2, Muş'ta 1 derece olarak tahmin ediliyor.

Kar kalınlıkları Bitlis'te 76, Muş'ta 26, Ağrı'da 27, Erzurum ve Ardahan'da 16, Hakkari'de 14, Kars ve Van'da 8, Erzincan'da 3, Erzurum'daki Palandöken Kayak Merkezi'nde 87 ve Konaklı Kayak Merkezi'nde 77, Kars'ın Sarıkamış ilçesindeki Cıbıltepe Kayak Merkezi'nde 72, Erzincan'daki Ergan Kayak Merkezi'nde 12 ve Kop Dağı'nda 54 santimetre ölçüldü.

- Kar uyarısı

Meteoroloji yetkilileri, yarın Hakkari geneli ve Bitlis'in güneyinde, hafta sonu ise Erzurum, Erzincan, pazar günü ise Kars-Ardahan civarında kar yağışı beklendiğini bildirdi.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber