Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
03:35 Kütahya’da "Oyunuzu hizmet ve eser siyasetinden yana kullanın" çağrısı02:56 Yüksekova’da gökyüzünde ışık saçan cisim cep telefonu kamerasına yansıdı02:26 Bakan Özhaseki: "Deprem bölgesinde 300 binden fazla konut inşaatı devam edi...01:17 Ankara’da çimento tankerinin devrilerek yokuş aşağı kaydığı anlar kamerada01:06 Gaziantep’te yol ortasında silahla vurulmuş kadın cesedi bulundu00:59 Hamza Dağ: “Bıkmadan, usanmadan heyecanımı tüm İzmir’le paylaşacağım”00:48 Edirne’de gastronomi yolculuğu başladı00:43 Ümraniye’de iş yerinde korkutan yangın00:38 İzmir açıklarında 23 düzensiz göçmen kurtarıldı, 2 göçmen yakalandı00:37 Çöplük alanda çıkan yangın paniğe neden oldu00:34 Burdur’da su doldurma kavgasında 1 kişi bıçaklandı00:30 Kızılay Başkanı Hatay’da depremzedelerle iftar sofrasında buluştu00:21 Avcılar’da koca dehşeti: Eşini silahla vurarak öldürdü00:17 YSK: “Oy sayımında iftar molası olmayacak”00:14 İskenderun’da hafif ticari araç ile motosiklet çarpıştı: 2 yaralı23:38 Ağrı İl Emniyet Müdürlüğü, Mahalli İdareler seçimleri için hazır23:23 Karşıyaka, stadyum için taraftar mitingi düzenledi23:23 Bakan Tunç: "Mehmet Selim Kiraz’a sıkılan kurşun Türkiye’ye sıkılan kurşund...23:20 Kastamonu’da inşaat kenarında erkek cesedi bulundu23:11 DTSO’da “Gençlerin Dijital Sektörlerde İstihdamın Artırılması Projesi” düze...
Sami Er
Güncel 06 Mart 2015 - 10:28 Yorum: 0

Doğu'da soğuk hava

Gece en düşük hava sıcaklığı sıfırın altında 17 dereceyle Kars, Ağrı ve Ardahan'da ölçüldü

Doğu'da soğuk hava

ERZURUM (AA) - Doğu Anadolu Bölgesi'nde etkili olan soğuk hava yaşamı olumsuz etkiliyor. Gece en düşük hava sıcaklığı sıfırın altında 17 dereceyle Kars, Ağrı ve Ardahan'da ölçüldü.

Meteoroloji Tahmin ve Uyarı Merkezi yetkililerinden alınan bilgiye göre, Sibirya yüksek basınç merkezinin etkisi altında bulunan bölgede havanın parçalı ve az bulutlu geçmesi tahmin ediliyor.

Rüzgarın değişik yönlerden hafif, zaman zaman güney batılı yönlerden orta kuvvette eseceği tahmin edilen bölgede, sabah ve gece saatlerinde kuvvetli buzlanma ve don olayı bekleniyor.

Gece en düşük hava sıcaklığı sıfırın altında olmak üzere Kars, Ağrı ve Ardahan'da 17, Erzurum'da 14, Erzincan'da 9, Bitlis ve Van'da 8, Muş'ta 6, Hakkari ve Iğdır'da 5 derece ölçüldü.

Günün en yüksek hava sıcaklıklarının da Kars'ta 1, Bitlis ve Ağrı'da 2, Ardahan ve Erzurum'da 3,  Van'da 6, Muş'ta 7, Hakkari'de 10, Erzincan'da 12, Iğdır'da 13 derece olacağı tahmin ediliyor.

Kar kalınlıkları Bitlis'te 94, Ağrı'da 32, Erzurum'da 19, Muş'ta 16, Ardahan'da 5, Kars'ta 4, Van 2, kayak merkezlerinde ise Erzurum'daki Palandöken'de 90 ve Konaklı'da 102, Kars'taki Cıbıltepe'de 140, Erzincan'daki Ergan'da 77, Kop Dağı'nda ise 51 santimetre kaydedildi.

Bölge genelinde etkili olan soğuk hava nedeniyle bazı ev, iş yeri ve araçların camları buz tuttu, kaldırım ve yollarda buzlanma meydana geldi. Çatılarda boyu bir metreyi bulan buz sarkıtları oluştu.

Belediye ekipleri, vatandaşların kar ve buzdan olumsuz etkilenmemesi için karla mücadele çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Meteoroloji yetkilileri, bölge genelinde yüksek kar örtüsünün bulunduğu eğimli dik yamaçlarda yaşanabilecek muhtemel çığ tehlikesine karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli, tedbirli olmaları, yer yer pus, sis hadiselerinin görüş mesafesinin daraltacağı için dikkatli olunması konusunda uyarıda bulundu.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber