Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Güncel 11 Mart 2015 - 16:18 Yorum: 0

DOKA 2014-2017 Doğu Karadeniz Bölge Planı

GESOB Başkanı Ali Kara: "Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı'nın 2014-2017 Doğu Karadeniz Bölge Planı, Giresun'un ihtiyaçlarını giderecek şekilde yeniden düzenlenecek"

DOKA 2014-2017 Doğu Karadeniz Bölge Planı

GİRESUN (AA) - Giresun Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği (GESOB) Başkanı Ali Kara, Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı'nın (DOKA) 2014-2017 Doğu Karadeniz Bölge Planı'nın Giresun'un ihtiyaçlarını giderecek şekilde yeniden düzenleneceğini söyledi.

Kara, yaptığı açıklamada, sivil toplum kuruluşları olarak DOKA yetlilileriyle bir araya gelerek, bölge planıyla ilgili toplantı yaptıklarını, Giresun ile ilgili eksik ve düzeltilmesini istedikleri konuları kendilerine ilettiklerini belirtti.

DOKA yetkilileriyle eksikliklerin giderilmesi noktasında mutabaka vardıklarını kaydeden Kara, "Bölge planında Giresun'un dışındaki tüm illerde kalkınma ve yatırımda öncelikli projeler yer alıyor. Oysa ki Giresun için ise fındık dışında önemli hiçbir proje yer almıyor. Daha önce yaptığımız çağrılarla DOKA yetkililerinden bu durumun düzeltilmesini istemiştik. Yetkililer çağrımıza kayıtsız kalmadı. Bugün kurum yetkilileri ile Giresun'da sivil toplum kuruluşlarımızın da yeraldığı bir toplantı yaptık. Kendileriyle taleplerimiz doğrultusunda Giresun ile ilgili bölümlerin düzeltilmesi noktasında mutabaka vardık" dedi.

Kara, Giresunlular olarak sadece haklarını istedikleri, bunun mücadelesi verdiklerini vurgulayarak, "Biz bir başka ile yapılan yatırıma karşı değiliz. Biz hakkımız olanı istiyoruz. Haklarımızın başka yerlere kaydırılmasına karşıyız. Mücadelemiz bu noktada. Bundan sonra da bu böyle olacak" diye konuştu.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber