Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Güncel 21 Kasım 2014 - 13:18 Yorum: 0

Doktor ve hemşireye "hakaret-darp" davası

İzmir’de, "doğum yapan hastaya hakaret ve darp" suçlamasıyla haklarında 3 ay ile 3 yıl 8 ay arasında değişen hapis cezaları istemiyle dava açılan 2 doktor ve bir hemşirenin yargılanmasına başlandı

Doktor ve hemşireye 'hakaret-darp' davası

İZMİR (AA) - "Doğum yapan hastayı darp ederek hakarette bulundukları iddiasıyla haklarında dava açılan 2 doktor ve bir hemşirenin yargılanmasına başlandı.

İzmir'deki Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, mazeret bildiren doktorlar A.Y ve E.M.M ile hemşire G.Y mazeret bildirerek gelmezken şikayetçi Özge Özalp ise 7 aylık oğlu ve eşiyle katıldı. 

Cumhuriyet Savcısı Mehmet Hakan Evgin'in hazırladığı ve duruşmada okunan iddianamede, Özge Özalp’in 4 Mayıs 2014 günü hamile olması ve doğum sancıları bulunması nedeniyle hastaneye müracaat ettiği ve doğumhane bölümüne alındığı, görevli doktorlar A.Y. ile E.M.M. ile hemşire G.Y.’nin müştekiye karşı durumun hassasiyetini göz önünde bulundurarak gerekli nezaketi göstermedikleri, sert davranışlarla hastayı rencide ettikleri ifadeleri yer aldı. Hasta ile görevlileri arasında bu nedenle tartışma yaşandığına yer verilen iddianamede, şüpheli A.Y.’nin müştekiye tokat attığı, hakaret ve küfür ettiği, diğer şüpheliler E.M.M. ve hemşire G.Y.’nin de “Allah belanı versin senin” diyerek hakarette bulundukları kaydedildi.

Şüphelilerin suçlamaları kabul etmedikleri ve İzmir Adli Kıp Kurumu raporuna göre ise Özge Özalp’in basit bir tıbbi tedavi ile giderilemeyecek şekilde yaralandığı bildirilen iddianamede, doktorlardan A.Y. hakkında basit yaralama ve hakaret suçlarından 9 ay ile 3 yıl 6 ay, doktor E.M.M. ve hemşire G.Y. hakkında ise hakaret suçlamasıyla 3 ay ile 2 yıl arasında değişen hapis istendiği belirtildi. 

Özge Özalp, mahkemede verdiği ifadede, hayatının en mutlu gününde hastane personelinin kötü davranışıyla karşılaştığını, hakaret ve darp edildiğini öne sürdü. Yaşadıklarının çok üzücü olduğunu, doğum anında başına gelen olaylar nedeniyle sütünün kesildiğini ve çocuğunu mamayla beslemek zorunda kaldığını söyleyen Özalp, doktorlar ve hemşireden şikayetçi olduğunu belirtti. 

Duruşma karşı tarafın dinlenmesi için 19 Ocak 2015 tarihine ertelendi.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber