Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Güncel 17 Nisan 2014 - 15:13 Yorum: 0

Doktoru darp eden hasta yakınının yargılanmasına başlandı

DEÜ Tıp Fakültesi Hastanesi'nde yakınını kaybetmesinin ardından üç doktoru darp ettiği bildirilen sanık için 7 yıla kadar hapis cezası istendi

Doktoru darp eden hasta yakınının yargılanmasına başlandı

İZMİR (AA) - Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi'nde üç doktoru darp eden hasta yakınının yargılanmasına başlandı.

İzmir 21. Asliye Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, “kasten yaralama”, “tehdit” ve “hakaret” suçlarından toplam 7 yıla kadar hapis cezası istenen tutuksuz sanık Uğur T. katılmazken, müşteki doktorlar Onur Bulut, Muharrem Anıl Gürkan ve avukatları hazır bulundu.

Duruşmayı, İzmir Tabip Odası yönetimi ve oda üyesi doktorlar da izledi.

Hakim Celal Atay, sanık Uğur T’nin Çorum’da talimatla ifadesinin alındığını ve dava dosyasına konulduğunu söyledi.

Müşteki doktorlar, acil serviste bir hastayı tüm müdahalelere rağmen kurtaramadıklarını, 45 dakika özel cihazlarla geri döndürmek için mücadele ettiklerini ama hastanın kaybedildiğini, durumu bildirdikleri hasta yakınlarının "O zaman sen de öleceksin" diyerek tepki gösterip kendilerini darp ettiğini, şikayetçi olduklarını belirttiler.

Hakim Atay, dosyadaki eksiklerin tamamlanması ve tanık ifadelerinin alınmasına karar verip duruşmayı erteledi.

 

- Tabip Odası'ndan basın açıklaması

İzmir Tabip Odası Yönetim Kurulu Başkanı Suat Kaptaner, duruşma öncesi adliye önünde yaptığı basın açıklamasında, 2 yıl önce Gaziantep’te görevi başındayken bir hasta yakını tarafından öldürülen meslektaşları Ersin Arslan’ı "hekime şiddetin devam ettiği koşullarda" anmak zorunda kaldıklarını söyledi.

Kaptaner, sağlıkta mucizeler yaratıldığının ifade edildiği bir süreçte siyasal iktidarın ve Sağlık Bakanlığının, sağlık alanındaki şiddet ortamının en önemli sorunlardan biri haline gelmesine dair söz söylemekten kaçındığını öne sürerek, "TBMM’de bekleyen hekime şiddete ilişkin araştırma raporunun derhal TBMM gündemine alınması ve yetkililerin sağlık çalışanlarını sürekli hedef gösteren demeçlerine son verilmelerini istiyoruz" dedi.

 

- Olay

Geçtiğimiz yıl mart ayında, doktorlar Nazenin Hasanzade, Muharrem Anıl Gürkan ve Onur Bulut, ölen bir hastanın yakını tarafından darp etmiş, doktorların suç duyurusunda bulunmasının ardından Uğur T. hakkında dava açılmıştı.

 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber