Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
02:56 Yüksekova’da gökyüzünde ışık saçan cisim cep telefonu kamerasına yansıdı02:26 Bakan Özhaseki: "Deprem bölgesinde 300 binden fazla konut inşaatı devam edi...01:17 Ankara’da çimento tankerinin devrilerek yokuş aşağı kaydığı anlar kamerada01:06 Gaziantep’te yol ortasında silahla vurulmuş kadın cesedi bulundu00:59 Hamza Dağ: “Bıkmadan, usanmadan heyecanımı tüm İzmir’le paylaşacağım”00:48 Edirne’de gastronomi yolculuğu başladı00:43 Ümraniye’de iş yerinde korkutan yangın00:38 İzmir açıklarında 23 düzensiz göçmen kurtarıldı, 2 göçmen yakalandı00:37 Çöplük alanda çıkan yangın paniğe neden oldu00:34 Burdur’da su doldurma kavgasında 1 kişi bıçaklandı00:30 Kızılay Başkanı Hatay’da depremzedelerle iftar sofrasında buluştu00:21 Avcılar’da koca dehşeti: Eşini silahla vurarak öldürdü00:17 YSK: “Oy sayımında iftar molası olmayacak”00:14 İskenderun’da hafif ticari araç ile motosiklet çarpıştı: 2 yaralı23:38 Ağrı İl Emniyet Müdürlüğü, Mahalli İdareler seçimleri için hazır23:23 Karşıyaka, stadyum için taraftar mitingi düzenledi23:23 Bakan Tunç: "Mehmet Selim Kiraz’a sıkılan kurşun Türkiye’ye sıkılan kurşund...23:20 Kastamonu’da inşaat kenarında erkek cesedi bulundu23:11 DTSO’da “Gençlerin Dijital Sektörlerde İstihdamın Artırılması Projesi” düze...23:01 Bakan Yerlikaya: "Beraberliğimize, kim yan bakıyorsa biz de onlara düz baka...
Sami Er
Yerel 31 Mayıs 2016 - 10:18 Yorum: 0

Dokuma’ya Oyuncak Müzesi

Dokuma Fabrikası kompleksindeki kreş binası, oyun ve oyuncak müzesi ile yeniden çocuklarla buluşuyor.

Dokuma’ya Oyuncak Müzesi

Dokuma Fabrikası kompleksindeki kreş binası, oyun ve oyuncak müzesi ile yeniden çocuklarla buluşuyor.

Kepez Belediyesi tarafından Dokuma Fabrikası içerisindeki kreş binası, büyüklerin nostalji yaşayacağı, küçüklerin ise eğleneceği oyun ve oyuncak müzesi haline getiriliyor. Oyun ve oyuncak müzesi, Dokuma Çalışma Grubu'nun hazırladığı rapordaki "Kreş binası çocuk eğitim merkezi olsun" talebine göre yapılıyor. Yapımına başlanılan müze için 713 metre kare büyüklüğündeki kreş binası aslına sadık kalınarak yeniden revize edildi.

ÇOCUKLAR OYUNCAĞA DOYACAK

Müzenin giriş bölümünde çocuklar, konuşan ağaçla karşılanacak. Daha sonra

Taş Devri oyuncakları ve Pinokyo ahşap oyuncakları atölyelerinde eğlenecek olan çocuklar, masal okuma odasında Haminne Nine ve Adile Teyze'den masallar dinleyecek. Müzedeki deniz, tren ve uzay çağı oyuncaklarının sergileneceği bölümlerde ise çocuklar, oyuncakların diliyle dünya tarihini öğrenecekler.

BARIŞ MANÇO DA MÜZEDE

Dokuma Oyun ve Oyuncak Müzesi'nde, çocukları çok seven Barış Manço da unutulmadı. Müzede, Barış Manço'nun, TRT'de 1988-1998 tarihlerinde sunduğu "7'den 77'ye Adam Olacak Çocuk" adlı program da canlandırılacak.

Türk animasyon çizgi dizisi karakteri Pepee ve ailesi de müzede yer alacak. Plastik oyuncakların da sergileneceği müzede, Türk kültürü bölümünde ise Antalya ve yöresinin geleneksel oyunları da canlandırılacak.

2 MİLYON TL'LİK BİR YATIRIM

Müzede çok sevdikleri çizgi film kahramanlarının sanatsal figürlerini de görebilecek olan çocuklar, çok amaçlı salondaki çalışma alanlarında çeşitli el sanatlarıyla ilgili işler yapabilecekler. Bu yılın sonunda tamamlanması planlanan Dokuma Oyun ve Oyuncak Müzesi, 2 milyon TL'lik bir yatırım olacak.

Dokuma’ya Oyuncak Müzesi

Dokuma’ya Oyuncak Müzesi

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber