Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Asayiş 10 Ekim 2016 - 16:25 Yorum: 0

Dolandırıcı suçüstü yakalandı

TEKİRDAĞ (İHA) – Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde kendini polis olarak tanıtarak yaşlı kadının 200 bin TL'sini alan dolandırıcı, 300 bin TL daha almak...

Dolandırıcı suçüstü yakalandı

TEKİRDAĞ (İHA) – Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde kendini polis olarak tanıtarak yaşlı kadının 200 bin TL'sini alan dolandırıcı, 300 bin TL daha almak istediği sırada yakalandı. Suçüstü yakalanan dolandırıcı tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Edinilen bilgilere göre olay önceki gün Çorlu'da meydana geldi. N.K. (66) adlı yaşlı kadını telefonla arayarak kendisini polis olarak tanıtan dolandırıcı 15 Temmuz gecesi yaşanan darbe girişiminin ardından FETÖ/PDY mensuplarının hesabına girdiğini ve bankadaki parasının ele geçirildiğini öne sürdü. "Paralel çete mensupları paranı alıyor" yalanıyla yaşlı kadını kandırmayı başaran dolandırıcı kadından bankadaki parasını çekmesini ve kendisine vermesini istedi. Yaşlı kadının banka hesabından para çekmesinin ardından evine giden dolandırıcı 200 bin TL'yi kadından alarak kayıplara karıştı.

Oğluna anlattı dolandırıldığını anladı

Durumdan şüphelenen yaşlı kadın durumu oğluna anlatınca dolandırıldığını anladı. Oğlu ile birlikte Çorlu İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne giderek başından geçenleri anlatan ve dolandırıcılardan şikayetçi olan kadının telefonu emniyette bulunduğu sırada bir kez daha çaldı. N.K. kendisini telefonla arayan dolandırıcıların 300 bin TL daha istediğini polislerin de telkiniyle ikinci kez kabul etti. Yaşlı kadın dolandırıcıların yönlendirmesi ile parayı Emlak Konutları bölgesinde verilen adrese bıraktı.

Bölgede güvenlik tedbiri alan polis ekipleri, parayı almaya gelen şüpheliyi gözaltına aldı. Çorlu İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği ekiplerince gözaltına alınan Y.T. , Çorlu Emniyet Müdürlüğü'ndeki sorgusunun ardından Çorlu Adliyesi'ne sevk edildi. Y.T. sevk edildiği adli mercilerce tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Olayla ilgili olarak başlatılan soruşturma sürüyor.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber