Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Asayiş 30 Mayıs 2017 - 11:40 Yorum: 0

Dolandırıcılıkta yeni yöntem

Edirne'de bazı dolandırıcılar, kullanılmayan adresleri tespit edip nüfus müdürlüğüne kayıt yaptırarak vatandaşları binlerce lira dolandırıyor.

Dolandırıcılıkta yeni yöntem

Edirne'de bazı dolandırıcılar, kullanılmayan adresleri tespit edip nüfus müdürlüğüne kayıt yaptırarak vatandaşları binlerce lira dolandırıyor.

Edinilen bilgiye göre, Edirne'de kullanılmayan daire ve arsaları oturmadıkları halde nüfus müdürlüğüne ikamet adresi gösteren dolandırıcılar, bu sayede birçok işlem yapabiliyor. Polis ve icra memurları verilen adreste şahısları bulamazken dolandırıcılar onlarca kişiyi dolandırıyor.

Babademirtaş Muhtarı Haluk İnağ, mahallesinde dolandırıcıların bazı boş evlerde ikamet göstererek dolandırıcılık yaptığını belirterek, "Nüfus Hizmetleri kanunda kişinin verdiği beyan doğru kabul ediliyor. Lüzumsuz iş yapmak isteyen kişiler mahallelerde gezerek boş bulunan ev ve arsaları tespit edip nüfusa kayıt yaptırıyorlar. Boş arsalara bile numara verildi. Kayıtlı oldukları adres üzerinden dolandırıcılık yapabiliyorlar. Polis, icra memuru kişiyi adresinde bulamıyor. Kaçak bir adres belirttiği için arayanlar muhatap bulamıyor. Önleyici bir kanun çıkmalı. Bu şekilde dolandırıcılar kolaylıkla istediklerini yapabiliyor. Nüfusa adres kaydı yaptırmadan önce muhtarlar devreye girmeli. Muhtarlar adres kaydını ilk yapan kişiler olmalı. Çünkü mahallesini tanıyan kişilerdir muhtarlar. Hangi ev kullanılıyor ya da kiraya veriliyor bilen kişidir muhtar" dedi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber