Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
19:02 Berlin Büyükelçisi Şen, Solingen’de ölenlerin yakınlarına taziye ziyaretind...19:02 Kripto para borsası FTX’in kurucusu ve eski CEO’su Sam Bankman-Fried, dolan...19:01 Zeynep Sönmez Antalya’da çeyrek finalde19:00 Çorum Belediyesi, 1571 çocuğa bayramlık kıyafet dağıttı18:59 Burdur’da kontrolden çıkan ticari araç takla attı: 1 kişi yaralandı18:58 Geri dönüşüm tesisinde yangın: Dumanlar iki ilçeden de görüldü18:52 Aracı kurşunlanan Bozdoğan, saldırıyı kınamak için düzenlenen yürüyüşe katı...18:51 Belçika Dışişleri Bakanı Lahbib: "Batı Şeria’da yerleşimciler tarafından uy...18:42 Hazırlık maçı: Sivasspor: 3 - Sivas Dört Eylül Futbol: 018:40 BM Viyana Ofisi’nde "Uluslararası Sıfır Atık Günü" programı18:40 Akkuyu NGS’de gerginlik: İşçiler, firma yetkililerinin araçlarını taşladı18:36 Adalet Bakanı Tunç: "Maalesef dünya böyle, adaletsiz bir dünya”18:25 Okan Buruk: "Sadece futbola odaklandık"18:24 İranlıların nevruz tatili beklentileri karşılamadı18:21 İsrail, Şifa Hastanesi baskınında 200 sivili öldürdü18:20 CHP Genel Başkanı Özel Ortaca’da konuştu: "Limon üreticisini bu hale düşüre...18:19 MHP Genel Başkan Yardımcısı Aydın’dan CHP, DEM ve YRP değerlendirmesi18:16 Plastikteki zararlı maddelere karşı yeni önlemler araştırılacak18:12 Konya’da otomobil kaldırıma çarptı: 5 yaralı18:11 Bakan Yumaklı: "Bu memleketi çocuklarımız için dünyada bir numara yapmak üz...
Sami Er
Ekonomi 09 Aralık 2016 - 14:58 Yorum: 0

Dolar bozduran parasını altına yatırıyor

TEKİRDAĞ (İHA) – Tekirdağ'da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "dolarınızı bozdurun" çağrısına uyan vatandaşlar dolarlarını bozdurarak altına...

Dolar bozduran parasını altına yatırıyor

TEKİRDAĞ (İHA) – Tekirdağ'da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "dolarınızı bozdurun" çağrısına uyan vatandaşlar dolarlarını bozdurarak altına yöneldi.

Tekirdağ'da kuyumculuk yapan Hulagu Balım, son günlerde vatandaşların, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın öngörüleri doğrultusunda dövizlerini özellikle de dolarlarını bozdurarak yerine tasarruf edebileceği altın almaya başladığını söyledi.

Vatandaşların altın alırken, değerini koruyan ürünleri tercih ettiğini belirten Hulagu Balım, "Özellikle çeyrek, yarım, tam ve ata lira satışlarımızda gözle görülür gelişmeler artı yönde mevcut. Vatandaş bu konuda hassas, bütün esnaf arkadaşlarım da bu konuda aynı şeyi söyleyecektir. Küçük esnafız biz, günde 15-20 tane sattığımız altını artık 50-80 arası satmaya başladık. Komşularımız, arkadaşlarımız, akrabalarımız ellerindeki küçük birikimleri olan 2-3 bin dolarlarını 5 bin dolarlarını bozup hatta bazıları bozdurmadan direkt bize getirip altınla değiştiriyorlar. Hatta bunu gururla da söylüyorlar "Sayın Cumhurbaşkanımız bunu istedi diye böyle yapıyoruz" diyorlar. Devletini milletini seven insanların bu kampanyaya destek vermesi her kes gibi benim de hoşuma gidiyor" diye konuştu.

Kuyumcudan altın alan vatandaşlardan Mehmet İşcan ise, altının güvenli bir yatırım aracı olduğunu ifade ederek, "Güvenli olması nedeniyle altını tercih ediyorum, bir de dolara olan tepki ve tavırdan dolayı doları zaten düşünmüyorum. Bu nedenle yatırımlarımı altın olarak yapıyorum. Altını güvenli liman olarak görüyorum, altına yatırım yapmayı tavsiye ediyorum" şeklinde konuştu.

"Dünyanın en sağlam yatırım aracı altındır"

Efrahim Balım ise, devlet büyüklerinin yaptıkları çağrıları olumlu bulduğunu belirterek, "Doların uluslararası global yapılanmadan dolayı etkilenip çıkması söz konusu ama, iç piyasada belli mihrakların körüklemesinden dolayı biraz daha çıkmıştır kanaatindeyim. Dolar netice itibari ile bir kağıttır, düşmesi çıkması normaldir. Dünyanın en sağlam yatırımı altındır. Vatandaşlarımızın kısa vadede değil ama orta ve uzun vadede, yatırımlarını mutlak surette altına yöneltmelerini biz de tavsiye ederiz. Devletimiz, cumhuriyet adı altında vatandaşımızın gelir dağılımına göre her türlü boyda altını basmıştır. Gram altın, çeyrek altın, yüzlük, ata liradan ata beşliğe kadar bunların tamamı işçilik masrafları minimum olup da vatandaşa tasarruf anlamında alınması tavsiye edilen altınlardır. 40-50 bin lira gibi miktarlarda yatırım yapmayı planlayanlar da külçe altın düşünebilirler" ifadelerini kullandı.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber