Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Ekonomi 21 Ağustos 2014 - 11:14 Yorum: 0

Dolar son 5 ayın zirvesini gördü

Küresel piyasalarda doların diğer para birimleri karşısındaki değer kazanmasının etkisiyle bankalararası piyasada dolar/TL yaklaşık son 5 ayın zirvesi olan 2,1891'i gördü.

Dolar son 5 ayın zirvesini gördü

Küresel piyasalarda doların başka nakit birimleri karşısındaki kıymet kazanmasının etkisiyle bankalararası piyasada dolar/TL yaklaşık son 5 ayın zirvesi bulunan 2,1891'i gördü.

Güne dün 2,1651 seviyesinden başlayan dolar/TL, küresel piyasalarda doların başka nakit birimleri ve emtialar karşısında kıymet kazanmasının etkisiyle yükselişe geçerken, ABD Merkez Bankası (Fed) toplantı tutanaklarının açıklanmasından sonra yükselişi hızlanarak günü 2,1859'dan tamamlamıştı.

Bugün bankalararası piyasada güne 2,1864'ten başlayan ve ardından 28 Mart'tan bu yana en yüksek seviyesi bulunan 2,1891'i gören dolar/TL, şu dakikalarda 2,1800 seviyelerinde bulunuyor. 

Avro/dolar paritesi ABD Merkez Bankası (Fed) toplantı tutanaklarının ardından 10 Eylül 2013 tarihinden bu güne gördüğü en düşük seviye bulunan 1,3242'ye kadar gerilemesine rağmen avro/TL gün arasında 2,9021 ile haftanın en yüksek seviyesine ulaştı.

Analistler, ABD'de dün açıklanan Fed toplantı tutanaklarında makroekonomik verilerin beklentilerden daha iyi geldiği notu ve üyelerin faiz artırımıyla ilgili tartışmalarının parasal genişlemeden çıkış ve getiri artırım sürecinin tahmin edilenden öncelikle başlayabileceğine ilişkin algıyı artırdığını, bunun da piyasalarda dolara bulunan ilgiyi yükselttiğini belirterek, piyasaların bugün başlayacak Jackson Hole toplantısını ve açıklanacak makroekonomik verileri takip edeceğini anlatım ediyor.

Küresel piyasalarda doların başka nakit birimleri ve emtialar karşısında değer kazanmaya devam etmesinin etkisiyle dolar/TL'nin 2,1880 direncini test ettiğine dikkati çeken analistler, bu seviyenin üstünde kapanış yapılması zorunda 2,2250 direncinin gündeme gelebileceğini, mühtemel art çekilmelerde ise 2,1750 seviyesinin destek konumuna gelebileceğini tahmin ediyor.

ETİKETLER: Dolar , Zirve
Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber