Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
08:47 180 milyonluk sazan sarmalı operasyonu: 20 tutuklama08:44 20 ilde FETÖ’ye yönelik olarak son bir hafta içinde düzenlenen “Kıskaç-11”...08:41 Narkotik ekiplerinden rekor: 112 kilonun üzerinde metamfetamin ele geçirild...08:34 20 ilde FETÖ’ye yönelik olarak son bir hafta içinde düzenlenen “Kıskaç-11”...08:33 Sivas’ta yaşlı nüfus artıyor08:21 3 büyük takım taraftarı iftarda buluştu08:15 Altıeylül’de 100 bin ton geri dönüşüm dönüştürüldü08:01 Bakan Yerlikaya: “İnterpol kırmızı bülteniyle aranan 2 suç örgütü lideri İs...07:54 İçişleri Bakanı Yerlikaya: “İnterpol kırmızı bülteniyle ‘Yasa Dışı Örgüt Fa...06:32 Küçükçekmece Atatürk Mahallesi Bahariye Caddesi’nde iş yerinde yangın çıktı...05:56 Bandırma’da kapalı yöntemle prostat ameliyatı04:45 Atay hizmete açtğı Adnan Menderes Kapalı Pazar Yeri’nde mahalle sakinleriil...03:35 Kütahya’da "Oyunuzu hizmet ve eser siyasetinden yana kullanın" çağrısı02:56 Yüksekova’da gökyüzünde ışık saçan cisim cep telefonu kamerasına yansıdı02:26 Bakan Özhaseki: "Deprem bölgesinde 300 binden fazla konut inşaatı devam edi...01:17 Ankara’da çimento tankerinin devrilerek yokuş aşağı kaydığı anlar kamerada01:06 Gaziantep’te yol ortasında silahla vurulmuş kadın cesedi bulundu00:59 Hamza Dağ: “Bıkmadan, usanmadan heyecanımı tüm İzmir’le paylaşacağım”00:48 Edirne’de gastronomi yolculuğu başladı00:43 Ümraniye’de iş yerinde korkutan yangın
Sami Er
Türkiye 04 Eylül 2018 - 14:23 Yorum: 0

Doludan etkilenen tarım arazileri incelendi

Manisa Tarım ve Orman İl Müdür Vekili Metin Öztürk, 28 Ağustos tarihinde Manisa'nın Saruhanlı ve Akhisar ilçelerinin bazı mahallelerinde etkili olan dolu...

Doludan etkilenen tarım arazileri incelendi

Manisa Tarım ve Orman İl Müdür Vekili Metin Öztürk, 28 Ağustos tarihinde Manisa'nın Saruhanlı ve Akhisar ilçelerinin bazı mahallelerinde etkili olan dolu yağışı sonrası tarım arazilerinde meydana gelen zararı yerine inceledi.

28 Ağustos 2018 tarihinde Manisa'nın Saruhanlı ve Akhisar ilçelerinin bazı mahallelerinde etkili olan dolu yağışı, zeytin alanlarında zarara yol açmış ve tarım ürünlerinin zarar görmesine neden olmuştu. Aksam saatlerinde başlayan dolu yağışının oldukça etkili olduğu, yağışla birlikte zeytin ağaçlarının dallarının kırıldığı, zeytinlerin yerlere döküldüğü üreticiler tarafından ifade edilmişti. Afet sonrasında zarar gören tarım arazilerinde incelemelerde bulunmak amacıyla Saruhanlı ve Akhisar ilçelerine giden Manisa Tarım ve Orman İl Müdür Vekili Metin Öztürk, üreticilerle görüşerek onların sorunlarını dinledi ve "geçmiş olsun" dileklerini iletti. İlk olarak Saruhanlı ilçesinde incelemelerine başlayan Öztürk, burada Saruhanlı Kaymakamı İsmail Alsancak, İlçe Tarım ve Orman Müdür Vekili Ali Tunçel, İlçe Emniyet Müdürü Gökhan Balaban, İlçe Jandarma Komutanı Gürsel Aydın eşliğinde zarar gören zeytin alanlarında yürütülen zarar belirleme çalışmalarına katıldı. Aydınlar, Hatıplar ve Şatırlar mahallelerindeki üreticilerle görüşen heyet, üreticilerden bilgiler alarak, geçmiş olsun dileklerini iletti. Sonrasında Akhisar'ın Arabacıbozköy, Büknüş ve Sabancılar mahallelerine geçen İl Müdür Vekili Metin Öztürk'e buradaki incelemelerinde Akhisar İlçe Tarım ve Orman Müdürü Ahmet Kılıç eşlik etti.

İlçe müdürlüklerinde oluşturulan ekiplerce, doludan zarar gören tarım arazilerinde zarar belirleme çalışmalarına başlanıldığını ifade eden Metin Öztürk, "Dolu yağışı özellikle zeytin alanlarımızda zarara neden olmuştur. Mahallelerimizde zarar belirleme çalışmalarına başladık. Çalışmalarımız devam ediyor. Kesin zararın belirlenebilmesi, tespit çalışmalarının tamamlanmasıyla ortaya çıkacaktır. Hasar gören zeytin ağaçlarına bordo bulamacı atılması dal kanseri hastalığının önlenmesi açısından önem arz etmektedir. Üreticilerimizi mağdur etmemek amacıyla il müdürlüğü olarak gerekli çalışmaları yürütmekteyiz. Ancak, her yıl dolu yada don gibi doğal afetlerle karşı karşıya kalabilmekteyiz. Bunlardan kaçınmak mümkün değil. Ama tedbir almak mümkün. Tarım sigortası ile tüm üreticilerimiz ürünlerini sigorta yaptırmalı, hem ürünlerini hem de kazançlarını güvence altına almalılar" dedi.

Doludan etkilenen tarım arazileri incelendi

Doludan etkilenen tarım arazileri incelendi

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber