Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Ekonomi 29 Temmuz 2014 - 17:52 Yorum: 0

Don mağduru üreticilere müjde

Tarım Sigortaları Havuzu (TARSİM) tarafından Malatya'da don ve doludan zarar gören kayısı üreticilerine 77 milyon lira ödenecek.

Don mağduru üreticilere müjde

MALATYA GÜNCEL - Tarım Sigortaları Havuzu (TARSİM) tarafından Malatya'da don ve doludan zarar gören kayısı üreticilerine 77 milyon lira ödenecek.

Edinilen bilgilere göre, Devlet Destekli Tarım Sigortaları kapsamında 2014 yılının başından Haziran ayı sonuna kadar bitkisel ürün sigortası branşında Malatya ilinde toplam 15 bin 146 adet poliçe düzenlendiği bildirildi. Bu poliçelerden 13 bin 859 adedinin “kayısı” ürününe ait olduğu, 9 bin 533 adedinin ise don teminatı alan kayısı poliçelerinden oluştuğu, aynı dönemde don hasarı alan kayısı poliçelerine ilişkin gelen ihbar adedinin ise 13 bin 281 adet olduğu öğrenildi.

Alınan hasar ihbarlarını takiben eksperler tarafından geçici hasar tespitlerinin mayısın ilk haftası, kesin hasar tespitlerinin ise temmuz ayının ilk haftasında tamamlandığı, hasar ödemelerinin ekspertiz çalışmaları esnasında belirlenen oranlar doğrultusunda ve Genel Şartlar, Tarife, Talimatlar’da yer alan uygulama esasları çerçevesinde, üreticilere poliçe bitiş tarihlerine göre bayramdan sonra ödemelerin başlayacağı öğrenildi.

2014 yılında Malatya ilinde tüm tarım sigortası branşları için 77 milyon TL ödeme yapılacağı ve tarım sigortası yaptıran üreticilerin mağduriyetlerinin giderileceği öğrenildi.

 

ETİKETLER: tarsim , kayısı , don , afet
Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber