Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
03:35 Kütahya’da "Oyunuzu hizmet ve eser siyasetinden yana kullanın" çağrısı02:56 Yüksekova’da gökyüzünde ışık saçan cisim cep telefonu kamerasına yansıdı02:26 Bakan Özhaseki: "Deprem bölgesinde 300 binden fazla konut inşaatı devam edi...01:17 Ankara’da çimento tankerinin devrilerek yokuş aşağı kaydığı anlar kamerada01:06 Gaziantep’te yol ortasında silahla vurulmuş kadın cesedi bulundu00:59 Hamza Dağ: “Bıkmadan, usanmadan heyecanımı tüm İzmir’le paylaşacağım”00:48 Edirne’de gastronomi yolculuğu başladı00:43 Ümraniye’de iş yerinde korkutan yangın00:38 İzmir açıklarında 23 düzensiz göçmen kurtarıldı, 2 göçmen yakalandı00:37 Çöplük alanda çıkan yangın paniğe neden oldu00:34 Burdur’da su doldurma kavgasında 1 kişi bıçaklandı00:30 Kızılay Başkanı Hatay’da depremzedelerle iftar sofrasında buluştu00:21 Avcılar’da koca dehşeti: Eşini silahla vurarak öldürdü00:17 YSK: “Oy sayımında iftar molası olmayacak”00:14 İskenderun’da hafif ticari araç ile motosiklet çarpıştı: 2 yaralı23:38 Ağrı İl Emniyet Müdürlüğü, Mahalli İdareler seçimleri için hazır23:23 Karşıyaka, stadyum için taraftar mitingi düzenledi23:23 Bakan Tunç: "Mehmet Selim Kiraz’a sıkılan kurşun Türkiye’ye sıkılan kurşund...23:20 Kastamonu’da inşaat kenarında erkek cesedi bulundu23:11 DTSO’da “Gençlerin Dijital Sektörlerde İstihdamın Artırılması Projesi” düze...
Sami Er
Ekonomi 25 Haziran 2021 - 12:28 Yorum: 0

Dönerciler et fiyatlarından şikayetçi

Son günlerde tavuk ve kırmızı ette yaşanan fiyat artışlarından dolayı döner sektörünün sıkıntı yaşadığını anlatan UDOFED Genel Başkanı Mehmet...

Dönerciler et fiyatlarından şikayetçi

Son günlerde tavuk ve kırmızı ette yaşanan fiyat artışlarından dolayı döner sektörünün sıkıntı yaşadığını anlatan UDOFED Genel Başkanı Mehmet Mercan, "Kırmızı ve beyaz etteki fahiş fiyat artışı döner esnafının belini büktü. Özellikle tavuk etindeki piyasa belirsizliği fiyatlara yansıyor" dedi.

Artan et fiyatları döner sektörünü etkiledi. Tavuk ve kırmızı et fiyatlarının son günlerde fahiş olarak yükseldiğini söyleyen Uluslararası Döner Federasyonu (UDOFED) Genel Başkanı Mehmet Mercan yaptığı yazılı açıklamada"Pandemi durdu derken sektör aşırı zamlanan et fiyatları yüzünden durma noktasına geldi" dedi.

"Her sene Kurban Bayramı öncesi kısmen zamlanan et fiyatları bu sene zirve yaptı" diyen Mercan, "Kırmızı ve beyaz etteki fahiş fiyat artışı döner esnafının belini büktü. Özellikle tavuk etindeki piyasa belirsizliği fiyatlara yansıyor. Kesimler azalsa da artsa da, dolar düşse de çıksa da her gün gelen zamlardan döner esnafı nefes alamaz hale geldi. Dönerlik kemiksiz tavuk eti 20 TL.'yi buldu. İşletme maliyeti ve genel giderler üzerine konulduğunda bu rakam 26 TL.'ye ulaşıyor. Ayrıca kullanılan diğer sarf malzeme fiyatları da 1'e 5 zamlandı. Aynı içinden çıkılmaz durum kırmızı ettede yaşanıyor" dedi.

Mercan, "Uluslararası Döner Federasyonu olarak Devlet büyüklerimizden ve yetkililerden et fiyatlarındaki bu fahiş fiyat artışına çözüm bulmalarını istiyoruz. Bu haksız zamların bilinçli olarak yapıldığını, ülke ekonomisini baltalamak amacına hizmet ettiğine inanıyoruz ve esnafımıza birlikte sahip çıkılması çağrısında bulunuyoruz" ifadelerini kullandı.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber