Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Asayiş 13 Şubat 2018 - 17:38 Yorum: 0

Donma tehlikesi geçiren çocuklar son anda kurtarıldı

Muş'ta köye gitmek için yola çıkan 3'ü çocuk 4 kişi, kar ve tipi nedeniyle donmak üzereyken kurtarıldı.

Donma tehlikesi geçiren çocuklar son anda kurtarıldı

Muş'ta köye gitmek için yola çıkan 3'ü çocuk 4 kişi, kar ve tipi nedeniyle donmak üzereyken kurtarıldı.

Alınan bilgilere göre, merkeze bağlı Üçevler köyünde ikamet eden Ercan Özkan, Şafi Özkan, Bekir Karcan ve Umut Karcan, evlerine gitmek üzere il merkezinden yürüyerek yola çıktılar. Yaklaşık 18 kilometre ilerleyen 4 kişi, Çavuştepe mevkiinde yoğun tipi ve kar yağışı nedeniyle ilerleyemedi. Geri dönmek isteyen vatandaşlar, boğulma tehlikesi geçirince jandarmayı arayarak yardım istediler. Jandarmanın haber vermesi üzerine bölgeye AFAD, jandarma ve sağlık ekipleri sevk edildi. Köy yolunun kardan dolayı ulaşıma kapalı olması nedeniyle AFAD'a ait anfibik araç ve kar motoruyla giden ekipler, bir kar kütlesinin dibine sığınan 4 kişiye son anda yetişti. Burada sağlık ekipleri tarafından ilk kontrolleri yapılan vatandaşlar, Muş Devlet Hastanesine götürüldü.

Kurtarma çalışmasıyla ilgili gazetecilere açıklamalarda bulunan AFAD Müdürlüğü Afet ve Acil Durum Yönetim Merkezi Müdürü Maşallah Yıldız, "İl merkezinden Üçevler köyüne gitmek isteyen 4 vatandaşımız Çavuştepe mevkiinde kar ve tipiden dolayı yönlerini kaybetmiş. Kar motoruyla vatandaşlarımıza ulaştık ve şu anda il merkezine dönüyoruz" dedi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber