Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Güncel 05 Mart 2015 - 12:33 Yorum: 0

Dört ülke ortak bayramda buluşacak

Iğdır Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü'nce hazırlanan proje kapsamında Azerbaycan, Gürcistan ve İran'dan davet edilecek vatandaşlar, Iğdır'daki Nevruz Bayramı kutlamalarına katılacak- Kültür ve Turizm İl Müdürü Engindeniz: "Nevruz Bayramı'nı her yönüyle kutl

Dört ülke ortak bayramda buluşacak

IĞDIR (AA) - MEHMET ÖZCAN - Iğdır Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü'nce hazırlanan proje kapsamında Azerbaycan, Gürcistan ve İran'dan davet edilecek vatandaşlar, Iğdır'daki Nevruz Bayramı kutlamalarında yer alacak. 

Baharın müjdecisi olarak kabul edilen Nevruz Bayramı, Iğdır'da festival havasında kutlanacak. Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü'nün hazırladığı projeyle kutlamalar için Azerbaycan, Gürcistan ve İran'da yaşayan vatandaşlar, sanatçılar, halk oyunları ekipleri ve akademisyenler Iğdır'a davet edilecek.

Iğdır'a gelecek olan misafirlerle 19-21 Mart'ta 3 gün 3 gece Nevruz Bayramı kutlaması yapılacak.

Kültür ve Turizm İl Müdürü Osman Engindeniz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 4 ülkenin vatandaşlarını Nevruz Bayramı'nda bir araya getireceklerini söyledi.

Bölgenin en kapsamlı Nevruz kutlamalarına ev sahipliği yapacaklarını belirten Engindeniz, "Bu proje dahilinde birçok etkinlik yapmayı düşünüyoruz. Komşularımız olan Azerbaycan. İran ve Gürcistan'daki vatandaşları buraya davet ediyoruz. En az 30 kişilik grupları Iğdır'da misafir etmeyi planlıyoruz" dedi. 

Engindeniz, davet edilecek kişileri özelliklerine göre belirlediklerini ifade etti.

Nevruz Bayramı'nı her yönüyle kutlayacaklarını vurgulayan Engindeniz, şöyle devam etti:

"Bunun için halk oyunları ekiplerini, tiyatro sanatçılarını, müzisyenleri ve akademisyenleri davet ettik. Sadece eğlence değil konferanslar da olacak. Çok fazla etkinlik olduğu için bunu 3 güne yaydık. 19-21 Mart tarihlerinde Iğdır'da Nevruz coşkusunu yaşatacağız. Büyük bir renklilik içinde Nevruz'u kutlayacağız. Bölgemizdeki en kapsamlı Nevruz kutlaması olacak."

Engindeniz, Nevruz Bayramı'nın bölge ülkeleri için büyük öneme sahip olduğunu belirterek, "Komşu ülkelerimizde de Nevruz kutlamaları çok renkli geçiyor çünkü bölge insanı için çok büyük bir öneme sahip. Bu 3 ülkenin yetkilileriyle görüştük ve belirlenen kişileri davet ettik. Çok kapsamlı ve renkli kutlamalar olacak. Dört ülke, dört millet tek bir bayramda buluşacak. Çok güzel bir etkinlik olacak" şeklinde konuştu.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber