Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Spor 23 Ağustos 2017 - 13:28 Yorum: 0

Döşemealtı’nda Yaz kurslarına görkemli kapanış

Döşemealtı Kaymakamlığı, Döşemealtı Belediyesi, İlçe Halk Eğitim Müdürlüğü, İlçe Müftülüğü, Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü ile Kırkgöz...

Döşemealtı’nda Yaz kurslarına görkemli kapanış

Döşemealtı Kaymakamlığı, Döşemealtı Belediyesi, İlçe Halk Eğitim Müdürlüğü, İlçe Müftülüğü, Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü ile Kırkgöz Döşemealtı Belediyesi Gençlik Spor Kulübü'nün işbirliğinde yapılan yaz kursları ve spor okulları sona erdi. 23 branşta 3 bin 800 çocuk ve genç Yeşilbayır Kültür Merkezi'nde düzenlenen törenle sertifikalarını aldı.

Bu yıl rekor katılımın sağlandığı ve tam 3 bin 800 kişinin başvuru yaptığı futbol, basketbol, voleybol, hentbol, bisiklet, badminton, masa tenisi, güreş, halter, tekvando, judo, muay thai, tiyatro, bilgisayar, halk oyunları, model uçak, yabancı dil, Türkçe, satranç, resim, gitar, bağlama ve keman olmak üzere 23 branşta 7-14 yaş arası çocuk ve gençler uzman eğitmenler gözetiminde çalışmalarını tamamladı.

Sertifika töreninde konuşan Döşemealtı Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Cevat Yanar, "Bu yıl 23 branşta açtığımız yaz kurslarına yoğun bir talep oldu. Hem spor hemde eğitim anlamında ilçemizin donanım olarak yetersiz olduğu ortaya çıktı. Bu olumsuzlukları ortadan kaldırmak ve faaliyet çeşitliliğini artırmak için belediyemizce ihalesi yapılan Gençlik merkezimizin inşaatı sürüyor. Önümüzdeki yıl çocuklarımız ve gençlerimiz başta, yüzme branşı olmak üzere bir çok dalda eğitim alma ve spor yapma imkanına kavuşacak. Ortaya koyduğumuz imkanlar ve sizlerin gayretleri ilçemizin adını yurt içi ve yurt dışında duyurmaya başladı. Gençlerimiz katıldığı her organizasyonda kürsü yaparak yada madalya ve kupa alarak dönüyorlar. Hepsini kutluyorum. Güreş, futbol, bisiklet, halter, halk oyunları, badminton, voleybol ve bir çok dalda Döşemealtı ismini ülkemizde ve uluslar arası arenada anons ettirir hale geldik. Gençleri ailelerini ve hocalarımızı tebrik ediyorum"

Döşemealtı Müftü vekili Halil Şirin konuşmasında, "Evlatlarımız bizim için imtihan vesilesidir. Din eğitimini vermek ailelerin sorumluluğundadır. Yaz kurslarına katılarak Kuranı Kerim eğitimini tamamlayan öğrencilerimi sorumluğu alarak eğitim almalarını sağlayan ailelerini ve öğretmenlerimizi canı gönülden kutluyorum"diye konuştu.

Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Ahmet Karsavurdan, " Bu yaz spora başlamalısın sloganıyla gençlerin yaz tatilinde boş zamanlarını geçirmeleri için bir çok sportif ve sanatsal faaliyet düzenledik. Yoğun bir katılım oldu. Ancak önümüzdeki yıl çok daha fazla katılım olacağını düşünüyorum. 13 spor, 10 kültürel ve sanatsal branşta açılan bu kurslar sayesinde geleceğin sporcuları hayatlarına yön verecek. Tüm arkadaşlarıma emekleri için teşekkür ediyorum" dedi.

İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürü Canat Duru, "İlçemizde bulunan 14 bin temel eğitim öğrencisine bu yılda yaz kursu düzenledik. Yoğun bir talep oldu ve 3 bin 800 öğrenci katılımı sağlandı. Yaz tatili süresince öğrenciler eğlenerek, dinlenerek ve öğrenerek kültürel ve sosyal faaliyetlere katıldı. Hepsini kutluyorum"

Katıldıkları kurslarda başarı sağlayan çocuklar için Yeşilbayır Kültür Merkezi'nde düzenlenen sertifika töreni öncesi aileleri ve ilçe protokolü için Tekvando, Muay thai, halk oyunları gösterisi ve müzik dinletisi sundu. Katılanlar tarafından büyük beğeni toplayan gösterilerin ardından çocuk ve gençleri eğiten öğretmenlere plaketleri verildi. Plaket töreninin ardından tüm katılımcılara sertifikaları verilip hep birlikte hatıra fotoğrafı çektirildi.

Döşemealtı’nda Yaz kurslarına görkemli kapanış

Döşemealtı’nda Yaz kurslarına görkemli kapanış

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber