Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Magazin 12 Haziran 2017 - 14:13 Yorum: 0

Dosso Dossi Brezilyalı mankenlerle 60 milyon dolarlık rekor ciroya koşuyor

Antalya'da bugüne kadar gerçekleştirilen en görkemli moda organizasyonuna imza attıklarını bildiren Dosso Dossi Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hikmet Eraslan,...

Dosso Dossi Brezilyalı mankenlerle 60 milyon dolarlık rekor ciroya koşuyor

Antalya'da bugüne kadar gerçekleştirilen en görkemli moda organizasyonuna imza attıklarını bildiren Dosso Dossi Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hikmet Eraslan, "Brezilyalı mankenlerle 7-8 milyon dolarlık tanıtım yaptık, 60 milyon dolarlık rekor ciroya koşuyoruz" dedi.

Dosso Dossi ile The Land-Of Legends Theme Park'ın el ele verdiği organizasyonda Adriana Lima, Isabeli Fontana, Ana Beatriz Barros, Izabel Goulart, Viki Odintcova gibi dünyaca ünlü top modeller, Türk moda endüstrisinin özgün ve birbirinden iddialı tasarımlarıyla podyuma çıktı. İş ve tatili birleştiren özgün modeliyle tüm dünyada adından söz ettiren Dosso Dossi Fashion Show, Türkiye'nin en büyük tema parkı The Land Of Legends Theme Park işbirliği ile Antalya'da tarihinin en görkemli moda organizasyonunu gerçekleştirdi. Hem Türkiye hem de Antalya için büyük tanıtım fırsatı sağlayan ve alıcı sayısı ilk kez 6 bine yaklaşan organizasyonda ciro rekoru kırılması hedefleniyor.

Dosso Dossi Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hikmet Eraslan, düzenlediği basın toplantısında, hazır giyim sektörünün ve Laleli piyasasının son 3 yıldır sıkıntılı bir süreçten geçtiğini hatırlattı. Genel olarak sektörün 2017'nin ilk 5 ayını yüzde 5,15'lik kayıpla kapattığını vurgulayan Eraslan, "Rusya ile ilişkilerin normale dönmesiyle birlikte çok şükür Laleli piyasası bu yıla iyi başladı. 2017'nin ilk 5 ayında Laleli'den yapılan ihracatta geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 20 civarında artış var. Dosso Dossi olarak biz çok daha iyi bir performans sergileyerek ocak-mayıs döneminde satışlarımızda yüzde 55-60'lık bir artış kaydettik. Bizim hem hazır giyim hem de turizm sektöründe yatırımlarımız var. Bu iki sektör çok zor geçen 2016'da bile ülkemize 40 milyar dolar döviz kazandırdı. Hazır giyimde bu yıl yakaladığımız sinerjiyi turizme de taşımak için The Land Of Legends Theme Park'ın işbirliği ve katkılarıyla Antalya'da bu kez çok görkemli bir organizasyon planladık. Organizasyon için bizden hiçbir desteğini esirgemeyen The Land-Of Legends Theme Park Yönetim Kurulu Başkanı Fettah Tamince'ye teşekkür ediyorum" ifadelerini kaydetti.

"Türkiye ve Antalya için çok büyük bir tanıtım fırsatı yakaladık"

Turizm ve hazır giyimin Türkiye ekonomisi için kritik öneme sahip olduğunu vurgulayan Eraslan, gerçekleştirdikleri organizasyonla iki sektörün mükemmel uyumunu yakaladıklarını vurguladı. Hikmet Eraslan, şunları söyledi:

"Defilelerimizde bugüne kadar bir top model ağırlıyorduk. Bu kez Brezilyalı ve Rus modelleri, ülkemiz ve moda sektörümüz için aynı podyuma çıkarmanın mutluluğunu ve gururunu yaşadık. Adriana Lima, Isabeli Fontana, Ana Beatriz Barros, Izabel Goulart ve Viki Odintcova gibi hepsi birbirinden iddialı 5 top model, aynı defilede, firmalarımızın özgün koleksiyonlarını sergileyerek bizleri gururlandırdılar. Beşi de alanlarında dünyanın en çok konuşulan isimleri olan modeller, organizasyondan bir ay önce sosyal medya hesaplarından 25 milyonu bulan takipçilerini Türkiye'ye davet ettiler. Takipçilerinin de paylaşımıyla bu rakamın 50 milyonu geçtiğini tahmin ediyoruz. Bununla da yetinmedik dünyanın neredeyse tamamına ulaşan Fashion TV, Word Fashion gibi moda kanalları ile Rusya'nın ulusal kanallarından RU TV ve Music Box TV'de günlerce organizasyonumuzun reklamları yayınlandı. Ayrıca Rusya başta olmak üzere 10 ülkede açık hava ilanları ile alıcılara ulaştık. Bütün bu çalışmalar sayesinde hem Antalya hem de Türkiye için çok ciddi bir tanıtım fırsatı yakalamış olduk. Bu özel şovu yerinde izlemek için Türkiye'nin ve dünyanın dört bir yanından konuklarımız geldi. Organizasyonla Türkiye'nin ve Antalya'nın tanıtımına 7-8 milyon dolarlık katkı sunduk."

"60 milyon dolara ulaşıp ciro rekoru kırmayı hedefliyoruz"

Hikmet Eraslan, 100'ün üzerinde firmanın dünyada başka bir örneği olmayan Dosso Dossi Fashion Show sayesinde koleksiyonlarını yılda iki kez 30'dan fazla ülkeden binlerce alıcıya tanıtma ve pazarlama imkanı bulduklarının altını çizdi. Çocuk giyim üreticilerini ilk kez organizasyona dahil ettiklerini anlatan Eraslan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Dosso Dossi olarak 30 bine yakın insanımızı istihdam eden firmalarımızı alıcılarla buluşturmakla kalmıyor iki taraf için garantör oluyoruz. Hem firmalarımıza hem de alıcılarımıza karşı Dosso Dossi olarak biz sorumluyuz. Ürünün teslimatını da ödemesini de biz yapıyoruz. Minimum 15 bin dolarlık alım garantisi dışında hiçbir ücret talep etmeden aileleriyle birlikte bir hafta boyunca 5 yıldızlı otellerde ağırladığımız alıcılarımız, tatil ve işi birleştirip güzel anılarla ülkelerine dönüyorlar.

Brezilyalı ve Rus top modellerin gövde gösterisine sahne olan bu organizasyonumuzda ilk kez 6 bine yakın alıcıyı misafir ettik. Belek bölgesinde 5 yıldızlı 5 oteli bir hafta boyunca organizasyon için kapattık ve sezona girerken turizme büyük bir canlılık kattık. Yüzde 40'a yakını Rus olan alıcılarımızdan yoğun bir taleple karşı karşıya bulunuyoruz. Katılımcı rekorumuzun ardından ek siparişlerle birlikte 60 milyon dolar çıtasını yakalayıp ciro rekoru kırmayı hedefliyoruz."

"Podyumda olduğu gibi sahnede de yıldızlar geçidi vardı"

"Dosso Dossi Fashion Show'da podyumda olduğu gibi sahnede de yıldızlar geçidi vardı" diyen Eraslan, "Ayşe Hatun Önal ile birlikte Rus şarkıcılar Dima Bilan ve Nikolay Baskov konserleriyle katılımcıları coşturdu. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Sözcüsü Dmitriy Peskov'un kızı Elizavetta Peskova ile ülkenin en beğenilen spor spikeri Victoria Lopyreva ise organizasyonun sürprizleri oldu" dedi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber