Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 26 Mart 2017 - 11:38 Yorum: 0

DOSTUM’un temeli atıldı

İnegöl Belediyesi tarafından Yeniceköy göleti kenarında hayata geçirilen Doğa Sporları ve Turizm Merkezi'nin (DOSTUM) yanına yapılacak olan kamp merkezinin...

DOSTUM’un temeli atıldı

İnegöl Belediyesi tarafından Yeniceköy göleti kenarında hayata geçirilen Doğa Sporları ve Turizm Merkezi'nin (DOSTUM) yanına yapılacak olan kamp merkezinin temeli atıldı.

Törende konuşan İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş, "Dünya turizmi içinde son yıllarda en hızlı büyüyen sektör olarak öne çıkan doğa turizmi ya da diğer bir deyişle eko turizmi çok önemsiyoruz. Ekim ayında Doğa Sporları ve Turizm Merkezi (DOSTUM)'un açılışını gerçekleştirdiğimiz bu güzel mekanda şimdi de DOSTUM'a yeni bir heyecan katacağına inandığımız kamp eğitim merkezinin temel atma tören için bir araya geldik. Doğa sporlarının cazibe meerkezi olan DOSTUM nasıl oluştu? Kısaca sizlere bundan bahsetmek istiyorum. Bizler, İnegöl'ü doğasıyla temiz havasıyla, doğal güzellikleriyle tanıtma ve bu potansiyeli ortaya çıkarma zamanının geldiğini düşünerek doğa sporlarının bir çekim merkezi olacak Yeniceköy Mahallemizde BEBKA desteği ile Doğa Sporları ve Turizm Merkezi DOSTUM projesini hayata geçirmek için bu merkezin kurulma fikri projelendirilerek hibe desteği için 2015 yılı içerisinde BEBKA'ya başvurduk. DOSTUM yani Doğa Sporları ve Turizm Merkezi projemiz BEBKA'ya sunulan toplam 121 başvuru arasından seçilerek destek almaya hak kazandı. Hazırlanan bu projemizin yaklaşık maliyeti 900 Bin TL olmasına rağmen süreç içerisinde yapılan ilave projelerle yaklaşık 2 milyon TL'lik bir bütçe ile bu nezih mekân oluşturuldu. Şunu da söylemek isterim ki, bu rakamın 400 bin TL kadarını BEBKA'nın sağladığı hibeyle karşıladık. Bu vesile ile Bursa Valiliğimize destekleri için bir kez daha şükranlarımı sunuyorum. Bir kartopu misali büyüyen ve artık kabuğuna sığmayan DOSTUM emin adımlar ile yoluna devam ediyor. DOSTUM'da doğa yürüyüşleri, okçuluk, motocross, bisiklet, ATV safari, offroad, foto safari, yamaç paraşütü, hafif sivil uçaklar, balık tutma, deniz bisikleti, kampçılık ve oryantiring gibi pek çok doğa sporu siz değerli misafirlerimizi bekliyor" dedi.

Dünya ile yarışan çok önemli projelere imza atıyoruz

AK Parti Bursa Milletvekili Emine Gözgeç ise, "Yerel yönetimlerimizin çok önemli projelere imza atması aslında genelde de merkezi hükümetimizin çok önemli projelere imza atmasıyla mümkün oluyor. "Türk bayrağının direğindeki çelik teli biz yaptık" diye manşet attığımız günlerden artık insansız hava araçlarımızı, savaş gemimizi yaptığımız günlere geldik. Dünya ile yarışan çok önemli projelere imza atıyoruz. Marmaray, Avrasya Tüneli, Osmangazi Köprüsü, 3. Havalimanı, Yavuz Sultan Selim Köprüsü Bunları ancak güçlü bir yönetimle yapabiliyoruz. Güçlü bir yönetim olduğu sürece yerel yönetimlerimiz, belediyelerimiz de gerçekten çok önemli çalışmalara imza atıyorlar. Çünkü bizler istiyoruz ki, devlet-millet kaynaşsın, belediyemiz halkımız kaynaşsın. Bugün Başkanımızın halk günüydü, halkımızla bir araya geldi. Çünkü yönetimde asıl söz sahibi olması gereken halkımızdır. Çift başlı yönetimin olmadığı, halkın yüzde 50+1'inin gücünü arkasına aldığı, devlet-millet kaynaşmasının sağlanabildiği, milletvekillerinin asıl işi olan yasama görevini yapabildiği, yargının bağımsız ve tarafsız olduğu, güçlü bir yürütmenin, güçlü bir meclisin ve güçlü bir yargının var olduğu güzel günlere hep beraber ulaşacağımıza yürekten inanıyorum. Projede emeği geçen her arkadaşımızı ayrı ayrı tebrik ediyorum. Daha güçlü Türkiye ile daha güzel günlere hep birlikte ulaşacağız" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından temele ilk harç konuldu. Aktaş ve Milletvekili Gözgeç, maket uçurup, ok attı.

DOSTUM’un temeli atıldı

DOSTUM’un temeli atıldı

DOSTUM’un temeli atıldı

DOSTUM’un temeli atıldı

DOSTUM’un temeli atıldı

DOSTUM’un temeli atıldı

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber