Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 24 Kasım 2016 - 11:38 Yorum: 0

Dövizdeki artış gayrimenkul yatırımı için fırsat

Keten Proje Yönetim Kurulu üyesi Hüseyin İraöz, dövizde yaşanan rekor artışın, birçok sektör gibi gayrimenkul sektöründe de maliyetleri artırdığını,...

Dövizdeki artış gayrimenkul yatırımı için fırsat

Keten Proje Yönetim Kurulu üyesi Hüseyin İraöz, dövizde yaşanan rekor artışın, birçok sektör gibi gayrimenkul sektöründe de maliyetleri artırdığını, ancak kur artışının henüz konut fiyatlarına yansımadığı için bunun yatırımcı için bir fırsat olduğunu söyledi.

160 konutluk "Osmaniye Sarayları Projesi" ile Osmaniye'de lüksü yeniden tanımlayan Keten Proje'nin yönetim kurulu üyesi İraöz, son dönemde döviz kurunda yaşanan artışın gayrimenkul sektörüne yansımalarını değerlendirdi. Doların tarihi bir rekorla 3.40 TL seviyelerine yükselmesi ve bu seviyelerde tutunma çabasının, dövizle iş yapan veya yapmayan herkesi etkilediğini belirten İraöz, "Türkiye'de yaşayan hemen hemen herkes bu artıştan direkt ya da dolaylı olarak nasibini alıyor. Sektörümüz açısından bakıldığında ise kur artışı, inşaat malzemeleri büyük ölçüde dövize endeksli olduğu için konut maliyetlerini artırıyor. Bu da sektör açısından birçok olumsuzluğu beraberinde getiriyor" dedi.

Satışların durgun geçtiği bir dönemde sektörün maliyet artışını konut fiyatlarına yansıtmasının da yeni yıl öncesi mümkün görünmediğini vurgulayan İraöz, "Bu durum, son dönemde kampanyalarla ayakta kalmaya çalışan sektörde kar marjının önemli oranda aşağı çekilmesi anlamına geliyor. Üstelik kur artışı, yatırımcının parasını dövizde tutmasına ve gayrimenkul alımını bir süre daha ertelemesine neden olarak, satışlara olumsuz yansıyor" diye konuştu.

"Yatırımcı için fırsat"

İraöz, kredi faizlerinin bir miktar aşağı çekildiği bir dönemde, dövizdeki artışa rağmen gayrimenkulde fiyat artışına gidilmemesinin konut alıcısı için bir fırsat olduğunu da savunarak, "Fiyatlar böyle kalmayacak, kur artışı mutlaka fiyatlara yansıyacak. O yüzden alıcılar daha hızlı hareket etmeli ve bu süreci iyi değerlendirmeli" ifadelerini kullandı. Fiyatlar artmadığı gibi, yılsonu kampanyalarının da devam ettiğini hatırlatan İraöz, şöyle devam etti: "Bu dönemde konut alanlar, hem kur artışı dolayısıyla ilerleyen günlerde gelmesi muhtemel zamdan etkilenmeyecek hem de kampanyadan yararlanmış olacaklar. Yani iki kez kazançlı çıkacaklar. Konut alma planları yapanlara, fırsatı kaçırmamak için acele etmelerini öneriyorum."

İnşaatı tüm hızıyla devam eden Osmaniye Sarayları Projesi ile ilgili de bilgi veren İraöz, Keten Proje'nin, kentin en prestijli konut projesi ile insanlara hayallerini gerçekleştirme fırsatı sunduğunu ifade etti. İraöz, şehrin sıkıcılığından bunalanlara, eşi benzeri olmayan sosyal donatıları, mimarisi ve konumuyla ayrıcalıklı bir yaşamın kapılarını aralayan Osmaniye Sarayları'nda satışların, 20 ay sıfır faiz avantajı ve cazip ödeme seçenekleri ile yılsonuna kadar devam edeceğini kaydetti.

Proje hakkında

Çamlık Evler mevkiinde, oksijen deposu çam ağaçlarının yanı başında yükselen proje, 4+1, 3+1 ve 2+1 daire seçenekleri ile 7 blokta 160 konuttan oluşuyor. Konut sahiplerinin güvenliği ve rahatlığı için hiçbir detayın atlanmadığı proje, zengin sosyal donatılarıyla dikkat çekiyor. Tenis, basketbol ve voleybol sahaları, dört mevsim kullanılabilen kapalı yüzme havuzu ile SPA ve fitness merkezinin bulunduğu Osmaniye Sarayları; gölet, açık alan satranç, kamelya, dinlenme terasları, amfi, şelale, su kanalları ve süs havuzlarından oluşan sosyal rekreasyon alanları ile kullanıcılarına doğa ile baş başa bir yaşam fırsatı sunuyor. Dairelerin, kullanıcılara günlük yaşantılarında önemli kolaylıklar sağlayacak akıllı otomasyon sistemi ile donatıldığı projede, çocuklar için kapalı ve açık oyun alanları, kreş, top havuzu ve trambolinin yanı sıra; gölet teraslı kafeterya, taziye ve özel günlerde kullanılabilecek toplantı salonu, cep sineması, kuaför, market ve mescit de yer alıyor.

Dövizdeki artış gayrimenkul yatırımı için fırsat

Dövizdeki artış gayrimenkul yatırımı için fırsat

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber