Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 17 Mart 2015 - 13:18 Yorum: 0

Down sendromlu çocuklardan KMTSO'ya ziyaret

KAHRAMANMARAŞ (AA) - Kahramanmaraş'ta down sendromlu çocuklar, Dünya Down Sendromu Günü kapsamında,  Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası'nı (KMTSO) ziyaret etti.KMTSO Başkan Vekili Gülkesen, Büyükşehir...

Down sendromlu çocuklardan KMTSO'ya ziyaret

KAHRAMANMARAŞ (AA) - Kahramanmaraş'ta down sendromlu çocuklar, Dünya Down Sendromu Günü kapsamında,  Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası'nı (KMTSO) ziyaret etti.

KMTSO Başkan Vekili Gülkesen, Büyükşehir Belediyesi Engelliler Şube Müdürü Mehmet Fatih Akşam, Kahramanmaraş Down Sendromlu Çocukları Derneği yetkilileri ve çocukların ziyaretinde, down sendromlu çocuklara ilişkin toplumdaki farkındalığın artırılması gerektiğini belirtti.

İnsanların hayatlarında olmayan şeylerin bilincinde olamayabildiğini dile getiren Gülkesen, şunları kaydetti:

"Hayat çok yoğun akarken insanlar fark etmiyor olabilirler. İnsanlara bu konularda farkındalık oluşturmak adına gerçekten değerli bir eğitim oluyor. Bu birimin çalışmaları ile farkındalık oluşturarak çözümlerin daha sonraki tespiti ve toplumun da bu çözümde katkılarının sağlanması gerçekten önemli. Süreç içerisinde oda olarak yanınızdayız."

Akşam ise çocuklarla ilgili gerekli çalışmaların hepsini yaptıklarını söyledi.

Engelliler Şube Müdürlüğü kurulduğundan bu yana çeşitli etkinlikler yaptıklarını dile getiren Akşam, "Kültürel ve sosyal faaliyetler ile engellilerin topluma kazandırılması ve rehabilite edilmesi yani toplumla kaynaşmasını istiyoruz. Gönüllerdeki engelleri kaldırma adına bu faaliyetlerimizi yapıyoruz" diye konuştu.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber