Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yaşam 21 Mart 2016 - 22:51 Yorum: 0

Down Sendromlu Öğrenciler Fidan Dikti

21 Mart Dünya Down Sendromu Günü ve Orman Haftası dolayısıyla düzenlenen etkinlikte, down sendromlu öğrenciler fidan dikti

Down Sendromlu Öğrenciler Fidan Dikti

21 Mart Dünya Down Sendromu Günü ve Orman Haftası dolayısıyla düzenlenen etkinlikte, down sendromlu öğrenciler fidan dikti.
İnönü Üniversitesi Özel Eğitim Bölümü Öğrencisi Nurettin Akçay tarafından ve Battalgazi Belediyesi’nin katkıları ile 21 Mart Dünya Down Sendromu Günü ve Orman Haftası dolayısıyla Battalgazi Ortaokulu bahçesinde düzenlenen etkinliğe, Battalgazi Kaymakamı Vedat Yılmaz, okul idarecileri ve öğrenciler katıldı. Günün önemine dikkat çeken Battalgazi Kaymakamı Vedat Yılmaz, önemli bir günde down sendromlu öğrenciler ile bir araya geldiklerini belirtti. Yılmaz, “21 Mart Türk kültürü, Ortaasya ve Ortadoğu’daki birçok kültürde baharın başlangıcı olarak kabul edilir. Çeşitli etkinliklerle kutlanıyor. Yine aynı şekilde 21 Mart Birleşmiş Milletler tarafından Down Sendromu Farkındalık Günü olarak ilan edilmiştir. Biz de bugün down sendromlu kardeşlerimizle ağaç dikerek en güzel etkinliği yerine getiriyoruz. ‘Kıyamet kopacak olsa bile elinizde fidan varsa onu dikiniz’ emri gereği biz fidanlarımızı diktik, inşallah fidanlarımız tutar. Bu ağaçlara çocuklarımızın ismini vereceğiz inşallah” şeklinde konuştu.
İnönü Üniversitesi Özel Eğitim Bölümü Öğrencisi Nurettin Akçay ise 21 Mart Orman Haftası ve baharın başlangıcı olan nevruzun ilk günü olması nedeniyle bugünün önemli olduğunu kaydetti. Akçay, “Biz bu sebeple down sendromlu bireyler hakkındaki ön yargıları değiştirmek, toplumsal farkındalık oluşturmak ve down sendromlu bireylerde erken ve sürekli eğitimin önemini belirtmek için bugünkü etkinliğimizi düzenlemiş bulunmaktayız. Down sendromlu bireyler ve ailelerinin yaşadığı en büyük sorun toplumun kendilerine acıyarak bakması. Onlar kendilerinin acınmaya ihtiyaçlarının olmadığını ve insan olarak değer görmek istediklerini belirtiyorlar. Onlarda bizim gibi bireyler. Tek farklılıkları genetik farklılıkları. Down sendromlu bireyler spor sanat ve eğitim alanında insanların yapamaz dediği birçok başarıya ulaşmıştır. Bunlar arasında lise mezunları, üniversiteyi bitirenler de vardır. Spor alanında birçok başarıya imza atan değerli gençlerimizde bulunuyor. Hatta onlar ikinci bir dili de öğrenebiliyorlar. Burada eğitimin ve toplumsal bakış açısının önemi büyük. Bu sebeple değerli büyüklerimizden bir ricamız var. Malatya’da bir down kafenin açılmasını istiyoruz” diye konuştu.
Üniversite öğrencisi Bilcan Söylemez, herkesin bireysel farklılıklarına karşı saygılı olunması gerektiğine vurgu yaptı. Söylemez, “İnsanların farklılıklarının olması onların bir özrünün olması onları bizden farklı kılmıyor. Onları bizlerin dışında farklı bireyler yapmıyor. Herkese bu konuda biraz daha saygılı ve duyarlı olmaya davet ediyorum. Bizler toprağa fidan dikiyoruz filizlensinler diye. Onlar insanlara karşı bile saygı duymuyorlar. Onların biraz daha saygılı olmalarını istiyorum” ifadelerini kullandı.
Battalgazi Ortaokulu öğrencileri de, okullarının bahçesine dikilen fidanlardan dolayı Battalgazi Belediyesi’ne teşekkür etti. Etkinlik, fidan dikimi ile sona erdi. Down sendromlu öğrencilerin diktiği fidanlara, fidanı diken öğrencilerin isimleri verilecek.

ETİKETLER: down , sendrom , ogrenciler , agac , dikti
Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber