Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Siyaset 18 Eylül 2016 - 14:48 Yorum: 0

DP Genel Başkanı Gültekin Uysal:

Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Gültekin Uysal, Cenevre'ye yapılan operasyonu desteklediklerini ifade etti.

DP Genel Başkanı Gültekin Uysal:

Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Gültekin Uysal, Cenevre'ye yapılan operasyonu desteklediklerini ifade etti.

Eskişehir'de partisinin il binasını ziyaret eden Genel Başkan Uysal, burada düzenlediği basın toplantısında konuştu. Çok sayıda partilinin katıldığı toplantıda konuşan Uysal, Türkiye'nin bugün tarihinde olmadığı kadar büyük depremler ve facialardan sonra 15 Temmuz'da yaşanan sosyal yıkımın ardından toplumda bir enerjinin ortaya çıktığını söyledi.

Sosyal dayanışma ruhunun 15 Temmuz sonrasında yaşatıldığını belirten Uysal, "Türkiye'nin önünde böyle fırsat penceresi olduğunu bu yaşanan hadiselerin sonunda istisnasız hangi gelenekten gelirse gelsin tüm siyasi organların temsilcileri, Türkiye'de yaşanan operasyona sağduyu içinde cevap vermiş, meydanlarda demokrasiye sahip çıkmıştır. İlk defa iktidarı ve muhalefet ile ortak hareket ettiklerini ifade etmişlerdir. 27 Mayıs'ın bir zehirli tohum olarak ortaya saçılmış fikriyatının maalesef 2016 yılı Türkiye'sin de bir paralel yapı adı altında bir örgütlenme ortaya çıkmıştır. Adının bugün hukuk nezdinde adının FETÖ olarak tabir edilen bir organizasyonla Türkiye'yi karşı karşıya bıraktığı durumu hepimizin iyi değerlendirmesi kanaatindeyim" dedi.

15 Temmuz'da yaşananlardan ders çıkartılması gerektiğini sözlerine ekleyen Genel Başkan Uysal, konuşmasının devamında şunları söyledi:

"Tarih tercüme edenlerden tekerrür olmaktan çıkar. Türkiye Cumhuriyeti devletini bugün yeniden işleyen bir hukuk rejimi ile işleyen demokratik bir rejimle beraber sahip olduğu insan ve beşeri kaynağının önemli bir güç haline getirebilmemizin yolu hürriyetçi demokrasiyi tam anlamıyla işler duruma geçmesiyle olacaktır. İktidarın tercih ettiği dış politikanın neticesi olarak, özellikle bu coğrafyada radikal dinci grupların karşısında, özelikle Suriye'nin kuzeyinde elde edilen bir alanı neredeyse bir devlet olmaya yönelik yapılan teşebbüslere karşı Türkiye Cumhuriyetinin atmış olduğu adımların önemli olduğunu ve desteklediğimizi söylemek zorundayım."

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber