Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Teknoloji 15 Nisan 2022 - 12:43 Yorum: 0

DPÜ Savunma Sanayi Başkanlığı OTAĞ çalışmalarında temsil edildi

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Eğitim Fakültesi öğretim üyesi Doç.

DPÜ Savunma Sanayi Başkanlığı OTAĞ çalışmalarında temsil edildi

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Eğitim Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Mustafa Menderes Alyörük, Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı (SSB) tarafından düzenlenen Grafen ve İki Boyutlu Malzeme Odak Teknoloji Ağı (OTAĞ) çalışma grubunda üniversiteyi temsil etti.

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı tarafından düzenlenen ve Türkiye'den 40 üniversite, 15 firma ve çeşitli araştırma merkezlerinden konusunda uzman 150'nin üzerinde seçkin akademisyen, personel ve araştırmacının katılım sağladığı bu platformda teknoloji envanteri çalışmasına girdi sağlayan kurum, kuruluş ve üniversiteler içerisinde Kütahya Dumlupınar Üniversitesinin de yer almasının büyük bir öneme sahip olduğunu belirten Fakültenin Fizik Eğitimi Ana Bilim Dalı'nda görev yapan Doç. Dr. Alyörük," 2020-2022 yılları arasında düzenlenen çalıştaylarda ülkemizde grafen ve iki boyutlu malzeme teknolojisinin geldiği noktanın belirlenmesi, mevcut durumda çalışılan ve gelecekte çalışılması planlanan konulara yönelik olarak yapılması gerekenler ele alındı. Ayrıca birbirini bütünleyen çalışmaların kurgulanması için gerçekleştirilecek etkinliklerde "Elektronik, Optoelektronik', "Kompozitler, Kaplamalar ve Boyalar" ile "Enerji" odak çalışma grupları aracılığıyla "Grafen ve İki Boyutlu Malzeme Odak Teknoloji Yol Haritası" adlı çalışma çalıştayın çıktısı olarak hazırlandı. Hazırlanan rapora grafen ve benzeri iki boyutlu malzemelerin piezoelektrik özelliklerini konu alan çalışmalarımdan dolayı enerji odak çalışma grubu dahilinde davet edildim. 2010-2020 yılları arası grafen ve benzer iki boyutlu malzemeler üzerine yayımlanan çalışmalarda Üniversitemizin 122 yayınla Türkiye 6.'sı olmasına katkıda bulunmaktan gurur duyuyorum" dedi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
HABERE YORUM KAT
UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderilen, yorumlar/yorumcuya aittir.
Hiç bir şekilde Malatyaguncel.com sorumlu değildir.
İHA tarafından geçilen tüm haberler, bu bölümde malatyaguncel.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen İHA ajansıdır.
ÇOK OKUNANLAR
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber